Πορτοκαλί Ford Fiesta ST Performance για λίγους

H Ford παρουσίασε μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής για το Fiesta ST, διαθέσιμη στο φανταχτερό Deep Orange χρώμα και μόνο σε τρίθυρο αμάξωμα.

Το Fiesta ST Performance Edition διαθέτει ολοκληρωμένο coilover kit ανάρτησης από την Ford Performance, ρυθμιζόμενη σε 12 διαφορετικές θέσεις για την συμπίεση και 16 για το rebound. Η απόσταση από το έδαφος είναι μικρότερη κατά 15 χλστ. εμπρός και 10 χλστ. πίσω, με τα ελατήρια και τα αμορτισέρ να είναι αναβαθμισμένα. Στο πλαίσιο της βελτίωσης της ήδη εξαιρετικής οδικής συμπεριφοράς, οι τροχοί των 18 ιντσών είναι νέοι και ελαφρύτεροι κατά 7 κιλά σε σχέση με το εργοστασιακό σετ ίδιας διάστασης (η βασική έκδοση του ST διαθέτει 17αρες ζάντες).

Δείτε ακόμα: Το Ford Fiesta ST κερδίζει 25 άλογα με μια εφαρμογή!

Κάτω από το καπό δεν υπάρχουν αλλαγές, κάτι που σημαίνει ότι ο 3κύλινδρος 1.500αρης EcoBoost εξακολουθεί να αποδίδει 200 ίππους και 290 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας επιδόσεις της τάξης των 6,5 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και 232 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας.

Διαβάστε επίσης: Τι κάνει το Ford Fiesta ST κόντρα στο Renault Megane RS; (+video)

Η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 600 κομμάτια και αποκλειστικά για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, όπου το πορτοκαλί Fiesta τιμολογείται τουλάχιστον 3.000 λίρες (3.900 ευρώ) παραπάνω από την κορυφαία έκδοση του ST, την ST3.

Get it on Google Play Download on the App Store