Στο «στίβο μάχης» το νέο Ford Ranger (+video)

Η Ford συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του νέου Ranger, υποβάλλοντας την επόμενη γενιά του δημοφιλούς pick up της σε κάθε λογής δοκιμασίες.

Το νέο Ranger έχει διανύσει πάνω από 10.000 χλμ. στην έρημο, κάτι που σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρίας ισοδυναμεί με 1,25 εκατ. χλμ. κανονικής οδήγησης! Επίσης, οι συνθήκες αυτές είναι σαν να έχει οδηγηθεί το αυτοκίνητο για 625.000 χλμ. εκτός δρόμου, με πλήρες φορτίο. Τα πρωτότυπα δοκιμών έπρεπε να αντέξουν θερμοκρασίες περιβάλλοντος άνω των 50 βαθμών Κελσίου και οδήγηση με τέρμα γκάζι ή ρυμουλκώντας το μέγιστο δυνατό βάρος. Το ίδιο έγινε και σε αλπικές συνθήκες, με πολλούς βαθμούς υπό του μηδενός.

Εκτός των πραγματικών δοκιμών, το «Μπλε Οβάλ» έχει επενδύσει εκατοντάδες ώρες προσομοιώσεων σε υπερ-εξελιγμένα υπολογιστικά προγράμματα. Φυσικά υπάρχουν και τα εργαστηριακά τεστ, στα οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενα των μηχανικών- η ανάρτηση και το σασί υποβλήθηκαν σε τέτοια φορτία/κραδασμούς, που θα ήταν αδύνατο για το ανθρώπινο σώμα να επιβιώσει αν τα βίωνε στην καμπίνα.

Η Ford υπόσχεται ότι το νέο Ranger θα προσφέρει εξαιρετικά εκτός δρόμου χαρακτηριστικά με δυναμικό οδηγικό DNA και θα είναι το πιο ικανό, ανθεκτικό, ευέλικτο και συνδεδεμένο Ranger. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες θα μοιράζεται κοινά στοιχεία με το επόμενο VW Amarok, όπως είναι το πλαίσιο τύπου σκάλας Τ6, το οποίο πατάει και το Ford Bronco. Από πλευράς κινητήρων, το πιθανότερο είναι να το δούμε στην Ευρώπη με τον 2.0 λτ. EcoBlue bi-turbo. Αργότερα θα κάνει την εμφάνισή του και με plug-in hybrid μηχανικό σύνολο, όπως επιτάσσει η εξηλεκτρισμένη εποχή της αυτοκίνησης. Εξάλλου, πρόκειται για ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, που θα διατεθεί σε πάνω από 180 αγορές.

Get it on Google Play Download on the App Store