Ανανεωμένο Lexus RX με νέες τεχνολογίες

Παγκόσμια πρεμιέρα για το ανανεωμένο Lexus RX, το οποίο διαθέτει μια πιο φρέσκια εμφάνιση, αλλά και πλήθος τεχνολογίας στη καμπίνα του.

Δείτε ακόμη: Άγιο είχε η κυρία με το Lexus! (+video)

Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση του Lexus RX, οι αλλαγές που έγιναν εντοπίζονται στους νέους προφυλακτήρες, τόσο εμπρός, όσο και πίσω, ενώ διακρίνονται και οι εξαιρετικά λεπτοί προβολείς. Νέα σχεδίαση φέρουν οι προβολείς ομίχλης που παραμένουν στις άκρες του προφυλακτήρα. Το οπίσθιο μέρος του RX φέρει τις λιγότερες αλλαγές, με κυριότερη εκείνη των φωτιστικών σωμάτων, τα οποία έχουν γίνει πιο αιχμηρά. Τέλος η πολυτελής ιαπωνική μάρκα προσφέρει το RX με νέες ζάντες 18, καθώς και 20 ιντσών, αλλά και με δυο νέα χρώματα.

Όμως οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στη καμπίνα του πολυτελούς Lexus όπου πλέον όλα τα μοντέλα προσφέρονται με οθόνη αφής 8 ιντσών από το βασικό εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά υπάρχει διαθέσιμη και μεγαλύτερη οθόνη 12,3 ιντσών. Σύμφωνα με τη Lexus, η οθόνη αφής αντικαθιστά το trackpad – μέσω του οποίου γίνονταν μέχρι τώρα οι ρυθμίσεις του συστήματος infotainment  – ωστόσο το διατηρεί για όσους το έχουν βολευτεί.

Διαβάστε επίσης: Lexus «ζωντάνεψε» και την «κοπάνησε»! (+video)

Το Lexus είναι το πρώτο μοντέλο σε παγκόσμιο επίπεδο που διαθέτει το σύστημα φωτισμού BladeScan Type AHS που χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό LED στοιχειών με καθρέφτες φωτίζοντας πολύ καλύτερα τον δρόμο και βελτιώνοντας την αναγνώριση πεζών από τα 32 μέτρα του προηγούμενου συστήματος, στα 56. Σαφώς και υπάρχει το Lexus Safety System + που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Pre-Collision System και το Road Sign Assist. Επιπλέον συνδυάζει το Dynamic Radar Cruise Control με το Lane Tracing Assist, βοηθώντας τον οδηγό να παραμείνει στην λωρίδα του και ειδοποιώντας τον αν ανιχνεύσει εκούσια απομάκρυνση από αυτήν. Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του RX θα γίνει στις 30 Ιουνίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης Chantilly Arts & Elegance Richard Mille.

Get it on Google Play Download on the App Store