Πρώτη φορά έκδοση Sportline στην Skoda Octavia

Η Skoda επεκτείνει την γκάμα διαθέσιμων επιλογών για τη δημοφιλή Octavia, με τη νέα δυναμική έκδοση Sportline, η οποία τοποθετείται ενδιάμεσα στην Style και στην κορυφαία RS, ενώ φέρει διάφορα σπορτίφ στιλιστικά στοιχεία εξωτερικά και στο εσωτερικό.

Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, αυτή ξεχωρίζει με το τονισμένο εμπρός spoiler, με το πλαίσιο της εμπρός μάσκας, αλλά και το φόντο στο λογότυπο της Skoda να είναι όλα είναι βαμμένα σε γυαλιστερή μαύρη απόχρωση. Από εκεί κι έπειτα εντυπωσιακός είναι ο πίσω μαύρος διαχύτης, με τις ενθέσεις χρωμίου να συμπληρώνουν το sport παρουσιαστικό. Κερασάκι στην τούρτα για το σεντάν αμάξωμα η ενσωματωμένη αεροτομή, που κι αυτή είναι βαμμένη σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Επιπλέον στον βασικό εξοπλισμό της Octavia Sportline περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, με μαύρο φινίρισμα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό και αποκλειστικά για τη νέα αυτή έκδοση είναι διαθέσιμες ζάντες 18 και 19 ιντσών.

Εσωτερικά ξεχωρίζει με το σπορ 3άκτινο τιμόνι, τα σπορ καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα, την ταπετσαρία ThermoFlux, καθώς και με όλες τις Simply Clever λύσεις που διαθέτει η Skoda. Τόσο η Hatchback έκδοση, όσο κι η Combi μπορούν να αποκτηθούν με το προαιρετικό σύστημα DCC (Dynamic Chassis Control), αλλά και με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Η κινητήρια γκάμα της Skoda Octavia Spotrline περιλαμβάνει αποδοτικά μηχανικά σύνολα βενζίνης, diesel, φυσικού αερίου (CNG), ήπιους υβριδικούς και plug-in υβριδικούς με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς. Η απόδοση στους βενζινοκινητήρες ξεκινάει από τα 115 και φτάνει έως και τα 204 άλογα, ενώ ο 1.5 TSI με 150 ίππους μπορεί να αποκτηθεί προαιρετικά με DSG κιβώτιο 7 σχέσεων και ήπιαυβριδική τεχνολογία. Τέλος, ο 2.0 TSI με τους 190 ίππους έρχεται στάνταρ με DSG και τετρακίνηση. Η Octavia iV Sportline με plugin υβριδικό κινητήρα προσφέρει ισχύ 204 ίππων, με την έκδοση φυσικού αερίου G-TEC να αποδίδει 130 άλογα. Ο 2λιτρος diesel ανάλογα την έκδοση προσφέρει ισχύ από 115 έως 200 ίππους.

Το προαιρετικό DCC – Dynamic Chassis Control προσθέτει 15 ρυθμίσεις, προσαρμόζοντας συνεχώς τα χαρακτηριστικά απόσβεσης. Προαιρετικά θα είναι διαθέσιμα επιπλέον συστήματα ασφαλείας, όπως είναι το σύστημα προστασίας επιβατών Crew Protect Assist με λειτουργία ανατροπής και τα καινοτόμα συστήματα βοήθειας Collision Avoidance Assist και Turn Assist. Στον εξοπλισμό θα υπάρχει και ο νέος κεντρικός αερόσακος που τοποθετείται ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Get it on Google Play Download on the App Store