H VW μας δείχνει το T-Roc R εν δράσει (+video)

Η κορυφαία έκδοση του compact crossover της VW βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης, με τα πρωτότυπα δοκιμών να πιάνονται ουκ ολίγες φορές «στα πράσα». Αυτή τη φορά, ωστόσο, έχουμε επίσημα πλάνα από τα περάσματα του T-Roc R στο Nurburgring, με τον Peter Solberg πίσω από το τιμόνι!

Δείτε ακόμα: Το επόμενο VW Golf GTI δεν θα είναι υβριδικό

O Nορβηγός «χεράς» που κατέκτησε δυο σερί χρονιές (2014, 2015) το πρωτάθλημα στο WRC, έχει αναλάβει το πόστο του συμβούλου εξέλιξης των μοντέλων R, με το κορυφαίο T-Roc να είναι το πρώτο προϊόν υπό την επίβλεψή του. Κάτω από το καμουφλαρισμένο αμάξωμα συναντάμε το πάτωμα και μηχανικά μέρη του Golf R, με την ιπποδύναμη του 2λιτρου TSI να βρίσκεται -κατά πάσα πιθανότητα- στα 300 άλογα. Το σύστημα τετρακίνησης 4Motion και το 7αρι DSG αναλαμβάνουν να τα κατανείμουν στους τέσσερις τροχούς, με την παρουσία ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης να θεωρείται σχεδόν σίγουρη.

Από εκεί και πέρα, νούμερα επιδόσεων είναι πολύ νωρίς για να ανακοινωθούν. Αν λάβουμε υπόψη τα αντίστοιχα στοιχεία του Golf R, πάντως, και με δεδομένο ότι η διαφορά στο βάρος δεν είναι μεγάλη (περίπου 60 κιλά παραπάνω για το T-Roc) οι επιδόσεις αναμένονται αναλόγως καταιγιστικές. Το κορυφαίο Golf επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,6 δλ. και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Οπότε ένας αριθμός της τάξης των 4,9-5 δλ. για το T-Roc R αναμένεται πέρα για πέρα εφικτός, όπως και το ηλεκτρονικό «φρένο» της τελικής.

Διαβάστε επίσης: Bελτιωμένο VW Golf R «διαλύει» muscle cars (+video)

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια τοποθετούνται είτε για τον προσεχή Μάρτιο, στο Σαλόνι της Γενεύης, είτε τον Σεπτέμβρη σε αυτό της Φρανκφούρτης. Οι πιθανότητες πάντως είναι υπέρ της πρώτης ημερομηνίας.

Get it on Google Play Download on the App Store