Επίσημο: Τότε θα αποκαλυφθεί το Honda Civic Type R

Το νέο Civic Type R κατασκοπεύτηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2020, αλλά νεότερα έγιναν γνωστά μόλις τον Οκτώβριο του 2021, όταν η Honda «εμφάνισε» με teaser το hot hatch. Έχουμε δει αρκετές φωτογραφίες από τότε, αλλά τώρα ξέρουμε επιτέλους πότε θα βγάλει από πάνω του τη… μεταμφίεση και θα αποκαλυφθεί στο κοινό. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Honda Αυστραλίας, Stephen Collins, το παγκόσμιο ντεμπούτο του Civic Type R θα γίνει τον επόμενο μήνα!

«Το νέο Honda Civic Type R θα παρουσιαστεί πλήρως τον ​​Ιούνιο» είπε συγκεκριμένα ο Collins.Την παγκόσμια πρεμιέρα του θα ακολουθήσει μια πρώτη εμφάνιση στις ΗΠΑ, στις αρχές Ιουλίου στα IndyCar στο Οχάιο. Παραδόξως, το αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει η Honda εκεί, θα εξακολουθεί να είναι μεταμφιεσμένο! Πιστεύεται, πάντως, ότι αυτό είναι το κύκνειο άσμα για το Type R με κινητήρα βενζίνης στην Ευρώπη, αφού το νέο Civic αναμένεται να «φοράει» μια εξέλιξη του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα του 2,0 λίτρων. Το προηγούμενο μοντέλο προσέφερε 316 ίππους, αλλά οι οπαδοί του ελπίζουν ότι οι Ιάπωνες μηχανικοί θα «βγάλουν» περισσότερα άλογα. Οπως φαίνεται, οι φήμες σχετικά με τη μετάβαση σε υβριδικό Type R ήταν αβάσιμες…

Αναφορικά με τη μετάδοση, η Honda έχει επιβεβαιώσει ότι το hatchback Civic Type R θα προσφέρεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όπως συμβαίνει με το Si sedan. Στόχος των Ιαπώνων είναι ότι το νέο μοντέλο να ανακτήσει το ρεκόρ γύρου στο θρυλικό Nurburgring και να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Ο τίτλος ανήκει προς το παρόν στο Renault Megane RS Trophy-R με χρόνο 7 λεπτά και 40,1 δευτερόλεπτα από τον Απρίλιο του 2019.

Η Honda διαρρέει ότι το νέο R θα είναι πιο πολιτισμένο από τον προκάτοχό του, ωστόσο εξωτερικά θα εξακολουθεί να έχει πίσω την τεράστια αεροτομή και το τριπλό σύστημα εξάτμισης à la Ferrari 458 Italia.

Get it on Google Play Download on the App Store