Η Honda ποντάρει πολλά στην ανταλλαγή μπαταριών

Η Honda έχει στόχο να μειώσει το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται στη ατμόσφαιρα, τουλάχιστον όσον αφορά τις δικές της δραστηριότητες. Σκοπός είναι οι επόμενες γενιές να ζήσουν στις ίδιες ή και σε καλύτερες συνθήκες περιβάλλοντος σε σχέση με τις δικές μας, διότι όλες οι έρευνες μέχρι στιγμής, δείχνουν το αντίθετο.

Οι Ιάπωνες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε έως το 2050, η κατάσταση να είναι όσο το δυνατόν γίνεται βελτιωμένη. Έτσι εξελίσσει περαιτέρω το πρόγραμμα ανταλλαγής των αποσπώμενων μπαταριών για κάθε είδους οχήματα, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.

Ανάμεσα στα σχέδια της Honda, είναι η δημιουργία σταθμών ανταλλαγής μπαταριών, οι οποίοι θα λειτουργούν ταυτόχρονα και ως μονάδες αποθήκευσης ενέργειας. Χωρίς να επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες. Οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα μπορούσαν κάλλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, να επαναφορτίζουν τις μπαταρίες μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας, χρησιμοποιώντας ενεργειακές κυψέλες.

Οποιοσδήποτε από τους χρήστες, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη δική του άδεια μπαταρία με μία άλλη, η οποία θα ήταν φυσικά φορτισμένη, αφού πολύ εύκολα αφαιρείται και να ξανατοποθετείται εκεί που πρέπει. Λύνεται λοιπόν σε πολύ μεγάλο βαθμό το θέμα της αυτονομίας, ειδικά στα αστικά κέντρα. Βέβαια, μέχρι να αναπτυχθεί το δίκτυο και οι μπαταρίες να είναι κοινές, ώστε να ταιριάζουν σε όλα τα οχήματα, ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Κάτι παρόμοιο θα υπήρχε δυνατότητα να λειτουργήσει και σε ιδιωτικές κατοικίες. Ένας σταθμός θα ήταν ουσιαστικά μονάδα αποθήκευσης ενέργειας και ο ιδιοκτήτης θα ήταν σε θέση να την εκμεταλλευτεί, όπως ο ίδιος θα ήθελε. Ακόμα και σε άλλες συσκευές. Η Honda βέβαια επιθυμεί κυρίως να διευκολύνει τη ζωή όλων όσων θα χρησιμοποιούν στο μέλλον την ηλεκτροκίνηση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, να μπορεί οποιοσδήποτε και οπουδήποτε να έχει πάντα ηλεκτρική ενέργεια, στο όχημά του δίχως να αγχώνεται για την αυτονομία. Αντίστοιχες δοκιμές έχουν ξεκινήσει ήδη από το 2019 στις Φιλιππίνες σε ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, αλλά και στην Ινδία από το 2021 σε τρίτροχα ταξί. Η εταιρεία έχει δηλώσει πως από το 2022 και μετά, θα εξελίξει κι άλλο το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταλλαγής.

Get it on Google Play Download on the App Store