Μούρλια το Civic Type R με τα καλούδια της Honda (+video)

Το νέο Civic Type R είναι πιο διακριτικό από το προηγούμενο, έχοντας αφήσει τις αιχμηρές ακμές και τους ψεύτικους αεραγωγούς. Το πιο αεροδυναμικό και μετρημένο σχήμα που του έδωσαν οι σχεδιαστές της Honda γίνεται ακόμα πιο ευάρεστο οπτικά, με την προσθήκη των αξεσουάρ Honda Access.

Το πλήρως «φορτωμένο» FL5 έκανε την εμφάνισή του στο Fuji Speedway, κατά τη διάρκεια του τέταρτου γύρου του πρωταθλήματος Super GT, φορώντας το Sonic Grey Pearl χρώμα. Η βασικότερη διαφοροποίηση εντοπίζεται στο πίσω μέρος, όπου δεσπόζει το ανθρακονημάτινο spoiler. Πέρα από το εμφανισιακό σκέλος, η νέα πτέρυγα μειώνει και το βάρος (-1 κιλό σε σχέση με τη στάνταρ αεροτομή). Οι υπόλοιπες εξωτερικές προσθήκες αφορούν τα κόκκινα καλύμματα των καθρεπτών, που δένουν υπέροχα με τα ίδιας απόχρωσης σήματα και καθίσματα.

Το κόκκινο είναι αυτό που κυριαρχεί και στο εσωτερικό, καλύπτοντας τον αλουμινένιο επιλογέα και τα πατάκια, πέραν των καθισμάτων (που ούτως ή άλλως είναι κόκκινα ως στάνταρ). Το μέρος της κεντρικής κονσόλας που περιβάλλει το λεβιέ αποκτά ανθρακονήματα, την ώρα που ο κατάλογος των έξτρα περιλαμβάνει από φωτιζόμενο λογότυπο «R» στους καθρέπτες, μέχρι ειδική κόρνα και προστατευτική επίστρωση βαφής!

Στα μηχανικά μέρη δεν ανακοινώνονται αλλαγές. Βέβαια, προς το παρόν, η Honda δεν αναφέρει τίποτα γενικά για τα δρώμενα κάτω από το καπό. Οι διαρροές από την Ιαπωνία μας έχουν ενημερώσει για 330 άλογα και 420 Nm ροπής, καθιστώντας τον 2.0λιτρο VTEC Turbo ισχυρότερο κατά 10 ίππους και 20 Nm σε σχέση με το FK8.

Get it on Google Play Download on the App Store