Νέο Honda ZR-V απευθείας από ΗΠΑ και Κίνα

Η Honda ανακοίνωσε ένα νέο συμπαγές μοντέλο SUV για Ευρώπη και Κίνα με το όνομα ZR-V, το οποίο θα παράγεται από την κινεζική κοινοπραξία Guangqi Honda. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, το ZR-V που θα κάνει το ντεμπούτο του στις 19 Μαΐου, είναι ουσιαστικά η κινεζική έκδοση του HR-V προδιαγραφών ΗΠΑ!

Η εξωτερική σχεδίαση του ZR-V είναι, λοιπόν, σχεδόν πανομοιότυπη με το αμερικάνικο HR-V, με λίγες εξαιρέσεις. Τα ίδια χαρακτηριστικά φάνηκαν στο σκίτσο του teaser για την Ευρώπη, όπου το ZR-V θα τοποθετηθεί πάνω από το ελαφρώς μικρότερο HR-V και κάτω από το μεγαλύτερο CR-V, καταλαμβάνοντας την κατηγορία C-SUV.

Στο μπροστινό μέρος, οι προβολείς LED είναι λίγο διαφοροποιημένοι και οι εισαγωγές του προφυλακτήρα είναι διακοσμημένες με γυαλιστερό μαύρο πλαστικό και χρώμιο. Το προφίλ παραμένει το ίδιο, εκτός από τη νέα σχεδίαση για τους τροχούς που δίνουν μια elegant εμφάνιση στο SUV. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν την πανοραμική ηλιοροφή που είναι μεγαλύτερη στο ZR-V χάρη στα διπλά γυάλινα πάνελ. Τέλος, πίσω έχει υπάρχει ένα νέο στοιχείο χρωμίου στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, το οποίο φιλοξενεί διπλές απολήξεις εξάτμισης.

Η Honda δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις τεχνικές προδιαγραφές του ZR-V, αλλά αναμένεται να μοιράζεται τα κινητήρια σύνολα με τα  Civic και Integra. Στην Κίνα πιθανότατα θα κληρονομήσει τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, ενώ στην Ευρώπη θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμος σε υβριδική μορφή e:HEV όπως και ολόκληρη η γκάμα της Honda άλλωστε.

H ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την ίδια ονομασία στο αυτοκίνητο, δηλαδή ZR-V, για το ευρωπαϊκό μοντέλο που θα μας έρθει του χρόνου.

Get it on Google Play Download on the App Store