Νέο μικρό και σπορτίφ SUV Honda WR-V

Η Honda επεκτείνει και άλλο την γκάμα των SUV μοντέλων της προς μικρότερες κατηγορίες, αυτή τη φορά με το ολοκαίνουργιο μικρό SUV, το WR-V. Το λανσάρισμά του ξεκίνησε από την Ινδονησία όπου και παρουσιάστηκε, ενώ θα διατεθεί και σε άλλες Ασιατικές χώρες. Αργότερα ενδέχεται να πωληθεί στην Αφρική, στη Νότια Αμερική και στη Μέση Ανατολή, όμως στην Ευρώπη είναι μάλλον απίθανο να το δούμε.

Σχεδιαστικά κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις με το σπορτίφ αισθητικής αμάξωμά του, από όποια πλευρά και να το δει κανείς. Μπροστά διαθέτει μια κομψή μάσκα που πλαισιώνει τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, ενώ ο ανάγλυφος προφυλακτήρας με τη μεγάλη εισαγωγή αέρα και την ασημί ποδιά συνθέτουν ένα όμορφο πρόσωπο. Παράλληλα τα μαύρα πλαστικά τμήματα ενισχύουν το SUV παρουσιαστικό, μαζί με τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος των 220 χιλιοστών. Πίσω κυριαρχούν τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και ο προφυλακτήρας με τα προστατευτικά. Όσον αφορά τις διαστάσεις του, το WR-V έχει μήκος 4.060 χλστ., πλάτος 1.780 χλστ., ύψος 1.608 χλστ. και μεταξόνιο 2.485 χλστ.

Μοντέρνο και σπορτίφ είναι και το εσωτερικό του Honda WR-V, το οποίο είναι και πλήρως εξοπλισμένο. Διαθέτει οθόνη αφής 7 ιντσών, 6 αερόσακους, κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες κ.λπ. Επιπλέον, εφοδιάζεται με όλα τα γνωστά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, προσαρμοζόμενο cruise control κ.α. Έμφαση έχει δοθεί και στους χώρους των επιβατών, όπου σύμφωνα με τη Honda, το WR-V προσφέρει τον περισσότερο αέρα για τα πόδια και αέρα για το κεφάλι στην κατηγορία του. Αρκετό είναι και το πορτ μπαγκάζ των 380 λίτρων.

Για την κίνησή του υπάρχει ένα ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο i-VTEC μηχανικό σύνολο 1.5 λτ. Αποδίδει 121 ίππους στις 6.600 σ.α.λ. και 145 Nm ροπής στις 4.300 σ.α.λ. Η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται αποκλειστικά με CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store