Πως δουλεύει το νέο Honda CR-V Hybrid

Το πρώτο υβριδικό Honda SUV στην Ευρώπη είναι γεγονός και πρόκειται για το CR-V Hybrid, το οποίο θα ξεκινήσει να παράγεται τον Οκτώβριο του 2018, ενώ οι πρώτες παραδόσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019.

Διαβάστε και αυτό: Οι πρωτοποριακές τεχνολογίες του νέου Honda CR-V

Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από ένα 2.0 λτ. i-VTEC κινητήρα βενζίνης κύκλου Άτκινσον, δύο ισχυρά ηλεκτρικά μοτέρ και μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 184 ίππους και η ροπή τα 315 Nm. Το σύστημα Honda Hybrid Performance διαθέτει μια έξυπνη τεχνολογία πολλαπλών λειτουργιών Multi-Mode Drive (i-MMD). Αντί να χρησιμοποιεί ένα συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων, διαθέτει μία σχέση μετάδοσης που δημιουργεί μια άμεση σύνδεση μεταξύ των κινούμενων εξαρτημάτων, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει ομαλότερη μεταφορά της ροπής.

Η τεχνολογία i-MMD της Honda διαθέτει παράλληλα τρία προφίλ οδήγησης για καλύτερες επιδόσεις ή μεγαλύτερη οικονομία:

• EV Drive: αντλεί ενέργεια από τη μπαταρία ιόντων λιθίου για να τροφοδοτήσει τον ηλεκτρικό κινητήρα (απενεργοποιείται ο βενζινοκινητήρας).

• Hybrid Drive: ο κινητήρας βενζίνης δίνει ισχύ σε ένα δεύτερο κινητήρα/γεννήτρια που συμπληρώνει την ηλεκτρική ενέργεια από τη μπαταρία.

• Engine Drive: Ένας κλειδωμένος μηχανικός συμπλέκτης δημιουργεί μια άμεση σύνδεση μεταξύ του βενζινοκινητήρα και των τροχών.

Διαβάστε και αυτό: Νέο Honda CR-V: Πότε έρχεται Ελλάδα και με ποια μοτέρ

Στις περισσότερες περιπτώσεις οδήγησης σε αστικές συνθήκες, το CR-V Hybrid μεταβαίνει αυτόματα μεταξύ Hybrid Drive και EV Drive για βέλτιστη απόδοση. Στο Hybrid Drive η περίσσια ισχύς από τον κινητήρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαναφορτίσει τη μπαταρία. Το Engine Drive είναι πιο αποδοτικό για κίνηση σε αυτοκινητόδρομους.

Σε κάθε περίπτωση το i-MMD αποφασίζει πιο είναι το κατάλληλο πρόγραμμα, χωρίς ο οδηγός να εμπλέκεται, ενώ έχει ρυθμιστεί ώστε να παρέχει μια γραμμική αίσθηση κατά την επιτάχυνση. Παράλληλα, ο οδηγός πληροφορείται για όλες τις λειτουργίες και την κατάσταση του υβριδικού συστήματος μέσω της οθόνης του συστήματος πολυμέσων.

Get it on Google Play Download on the App Store