Η Hyundai N γιορτάζει και κουπέ επιδόσεων ετοιμάζει

Η Hyundai ετοιμάζεται να γιορτάσει την «ημέρα Ν», στις 15 Ιουλίου, προσφέροντας 2 teaser φωτογραφίες από τους εορτασμούς. Στη μία εξ αυτών, φαίνεται ξεκάθαρα πως έρχεται ένα κουπέ επιδόσεων, πιθανότατα αγωνιστικών καταβολών και προδιαγραφών.

Το ένα teaser δείχνει απλά μια γαλάζια θολούρα, δίχως να διακρίνεται ούτε το σχήμα του αυτοκινήτου. Το δεύτερο, όμως, λέει πολλά. Ακόμα και κάτω από το σεντόνι, το κουπέ αμάξωμα και η τεράστια αεροτομή δεν κρύβονται. Οι πληροφορίες γύρω από το μυστηριώδες μοντέλο είναι ελάχιστες, ωστόσο πιθανόν να πρόκειται για πρωτότυπο στα πρότυπα του RM16, οπότε δεν αποκλείεται να μιλάμε για κεντρομήχανη διάταξη.

Η έτερη πιθανότητα αφορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό sportscar, πάνω στο οποίο το τμήμα N δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό με τη Rimac. Το μόνο που αναφέρουν οι Κορεάτες, είναι πως το αυτοκίνητο «δείχνει το μέλλον των Hyundai N». Συνεπώς, το σενάριο του ηλεκτρικού sportscar φαντάζει πέρα για πέρα βάσιμο.

Ηλεκτρικό N ούτως ή άλλως θα παρουσιαστεί, με τη μορφή της κορυφαίας έκδοσης του Ioniq 5. Εδώ περιμένουμε έντονες μηχανικές επιρροές από το Kia EV6 GT, ήτοι μπαταρία 77,4 kWh και διπλούς ηλεκτροκινητήρες, με συνολική απόδοση 585 ίππων και 740 Nm!

Get it on Google Play Download on the App Store