Νέο μικρό SUV Hyundai Bayon για την Ευρώπη

Η Hyundai αποκάλυψε τα πρώτα στοιχεία για το νέο μικρό SUV μοντέλο της, με την ονομασία «Bayon», το οποίο θα τοποθετείται πιο κάτω από το Kona και θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2021. Έτσι, μαζί με το Tucson, το Nexo και το Santa Fe, η Hyundai θα διαθέτει μια πληρέστατη γκάμα με SUV στη Γηραιά Ήπειρο.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Hyundai Kona Electric 64 kWh 204 PS

Το όνομα Bayon εμπνεύστηκε από την πόλη Bayonne (Μπαγιόν) στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας. Καθώς το Hyundai Bayon είναι κυρίως ένα ευρωπαϊκό προϊόν, η Hyundai αποφάσισε να το ονομάσει από μια ευρωπαϊκή πόλη. Αυτή βρίσκεται κοντά στην πόλη Μπιαρίτζ, ανάμεσα στις ακτές του Ατλαντικού και τα βουνά των Πυρηναίων, ενώ αποτελεί μια εξαιρετική τοποθεσία για όσους απολαμβάνουν δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα και πεζοπορία, που ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής του νέου μοντέλου. Πληροφοριακά, το Tucson και το Santa Fe έχουν πάρει τα ονόματά τους από πόλεις στις πολιτείες της Αριζόνα και του Νέου Μεξικού αντίστοιχα, ενώ και η ονομασία του Kona προέρχεται από την περιοχή Kona, στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης. Να υπενθυμίσουμε ότι στην γκάμα των SUV της Hyundai υπάρχει και το μοντέλο Creta (Κρήτη), όμως δεν πωλείται στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Bayon δεν υπάρχουν επίσημα, παρά μόνο η φωτογραφία που βλέπετε και δείχνει τμήμα από το πίσω μέρος του αμαξώματος. Το φανάρι είναι ευδιάκριτο, ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι να βασίζεται στο δάπεδο του νέου i10. Οπότε από αυτό θα προέρχονται και οι κινητήρες, όπως είναι o 1.2 λτ. 84 PS και ο 1.0 T-GDi με 100 ίππους. Εν λοιπόν αναμονή λοιπόν μέχρι νεωτέρας.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Hyundai i20 1.2 λτ. MPi 84 hp

Get it on Google Play Download on the App Store