Νέο μίνι SUV Hyundai Exter

H Hyundai διευρύνει και άλλο προς τα κάτω την γκάμα της στα SUV μοντέλα, αυτή τη φορά με το νέο μίνι SUV Exter, για το οποίο φανερώνει μια πρώτη εικόνα του, πριν αποκαλυφθεί πλήρως σε λίγες μέρες. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούλιο και το λανσάρισμα θα γίνει τον Αύγουστο.

Το Hyundai Exter προορίζεται για τη μεγάλη αγορά της Ινδίας και για άλλες Ασιατικές χώρες, όπου τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητα έχουν μεγάλη ζήτηση. Το μήκος του θα είναι κοντά στα 3,8 μέτρα, που σημαίνει ότι θα τοποθετείται ανάμεσα στο i10 (3.670 χλστ.) και στο i20 (4.040 χλστ.). Από τη μοναδική εικόνα που έδωσε η Hyundai στη δημοσιότητα, βλέπουμε ότι το Exter διαθέτει δυναμικά στοιχεία στο εμπρός μέρος του, όπου ξεχωρίζουν τα φώτα LED  με το γράμμα «H» της Hyundai. Πιο κάτω βρίσκονται οι στρογγυλοί προβολείς σε τετράγωνο πλαίσιο και η παραλληλόγραμμη μάσκα, ενώ χαμηλά διακρίνεται η προστατευτική ποδιά. Συνολικά φαίνεται ότι έχει αρκετά φουσκώματα και νεύρα στο καπό και τα πλαϊνά του. Άλλωστε αναπτύχθηκε σύμφωνα με τις γραμμές της παγκόσμιας ταυτότητας σχεδιασμού της Hyundai «Sensuous Sportiness»

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, το Hyundai Exter θα εξοπλίζεται με τον 1.200άρη κινητήρα των 84 ίππων και ίσως με τον 1.0 T-GDi των 100 ίππων. Η κίνηση θα μεταδίδεται μόνο μπροστά, σε συνδυασμό με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store