Το Hyundai i20 N λιώνει τα χιόνια (+videos)

Η Hyundai ετοιμάζεται να εμπλουτίσει την γκάμα των N μοντέλων της, με το «καυτό» i20. Οι δοκιμές συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Όπως μια παγωμένη λίμνη, στο Arjeplog της Σουηδίας. Και για να ολοκληρωθεί το σκηνικό WRC, πίσω από το τιμόνι αναλαμβάνει ο Thierry Neuville.

Δείτε ακόμα: Έτσι θα είναι το Hyundai i20 N των 200 ίππων

O Βέλγος χεράς, που βοήθησε την Hyundai να κατακτήσει το πρωτάθλημα Κατασκευαστών πέρσι, πήρε θέση στο αριστερό bucket του πολυαναμενόμενου i20 N. Μπορεί να μην έχει σχέση με το αγωνιστικό i20 Coupe WRC, όμως ο Neuville λέει τα καλύτερα για το κορεατικό σουπερμίνι: «Πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο! Πολύ ακριβές και εύκολο στον χειρισμό. Ο κινητήρας στροφάρει απροβλημάτιστα και με πολύ ωραίο ήχο. Ανυπομονώ να το δω στο WRC!».

Παράλληλα, εκτός του i20 N οδήγησε και το πρωτότυπο RM19, που μας προετοιμάζει για το κεντρομήχανο sportscar της Hyundai, με το οποίο οι Κορεάτες στοχεύουν στις Porsche Cayman και Alpine A110: «Πολύ εύκολο στην οδήγηση και διασκεδαστικό. Οδηγούσα πολλή ώρα με το πλάι και το χαμόγελο στο πρόσωπό μου τα λέει όλα».

Δείτε ακόμα: Πως πάει το Hyundai i30 N στα 272 χλμ./ώρα; (+video)

Για τον κινητήρα που θα «φοράει» το i20 N, υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά. Πιθανώς να διαθέτει τον 1.6 T-GDi με 200 ίππους, όμως δεν αποκλείεται να δούμε μια πιο ενισχυμένη έκδοση του νέου 1.5 T-GDi 160 PS που είδαμε στο ανανεωμένο i30. Υπάρχει και η εκδοχή να εφοδιάζεται με τον 2.0 T-GDi των 250 ίππων του i30 N, όμως αυτό το σενάριο δεν φαίνεται να είναι το επικρατέστερο. Οι επιδόσεις, πάντως, αναμένονται παραπάνω από «καυτές», με τον χρόνο για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να υπολογίζεται στα 6,5 δλ. και την τελική να αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα!

Διαβάστε επίσης: Πόσα άλογα βγάζει το Hyundai i30 N στο δυναμόμετρο;

Get it on Google Play Download on the App Store