Το νέο Hyundai Ioniq 6 φέρνει το μέλλον, σήμερα

Ο μεγάλος αδερφός του Ioniq 5 είναι επιτέλους εδώ, πιστοποιώντας για άλλη μια φορά πως η Hyundai έχει βάλει σκοπό να εξελιχθεί σε υπερδύναμη της ηλεκτροκίνησης. Το Ioniq 6 δεν μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο της γκάμας και «κλείνει το μάτι» τόσο στο Tesla Model 3, όσο και στην Porsche Taycan!

Η ναυαρχίδα της οικογενείας Ioniq αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο Prophecy, με τα αμυγδαλωτά φωτιστικά σώματα και το καμπύλα διαμορφωμένο εμπρός μέρος να συνεχίζουν σε μια εξίσου κυρτή γραμμή οροφής, που καταλήγει στο highlight του αμαξώματος: το πίσω μέρος, όπου δεσπόζουν τα ενιαία φωτιστικά σώματα και η διπλή αεροτομή, με αμφότερες να θυμίζουν αρκετά αντίστοιχες της 911 (η κάτω την «ductail» της Carrera RS, η πάνω της σημερινής Turbo)! H διαρρύθμιση του προφυλακτήρα, με τα κάθετα LED φρένων στις άκρες, συνεχίζει αυτούσιος από το Prophecy, τη στιγμή που ο σχεδιασμός των ζαντών είναι ακόμα πιο ξεχωριστός από του προ 2ετίας concept car. 

Όσο ιδιαίτερο είναι το αμάξωμα του Ioniq 6, αλλά τόσο -κι ακόμα περισσότερο- αεροδυναμικό εμφανίζεται. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας περιορίζεται στο εντυπωσιακό Cd 0,21, καθιστώντας το τελευταίο μοντέλο της Hyundai ένα από τα πιο αποτελεσματικά αυτοκίνητα παραγωγής στην διάτρηση του αέρα, όλων των εποχών!

Ο φουτουριστικός χαρακτήρας δεν θα μπορούσε να μη συνεχίζεται στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί ο μαγευτικός ambient φωτισμός μέσω λαμπτήρων neon και ενιαία διάταξη πίνακα οργάνων – συστήματος πολυμέσων στην κορυφή του ταμπλό, που αποτελείται από δυο οθόνες 12,4 ιντσών έκαστη. Οι πόρτες χαρακτηρίζονται από την παντελή έλλειψη κουμπιών και τις μεγάλες εσοχές, που λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι, ενώ η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί τους διακόπτες των παραθύρων και της ρύθμισης των καθρεπτών, οι οποίοι είναι κάμερες (σε όποια αγορά επιτρέπεται).

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών οι Κορεάτες ανακοινώνουν ελάχιστα. Για την ακρίβεια, το μόνο που μας λένε είναι ότι το Ioniq 6 βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP, όπου πατάνε επίσης τα Ioniq 5 και Kia EV6. Περισσότερα, λογικά, θα μάθουμε προς το τέλος του έτους, όταν και αναμένεται να μπει στην παραγωγή.

Get it on Google Play Download on the App Store