Η TRD έκδοση του νέου Toyota RAV4

Στην έκθεση του Σικάγο η Toyota παρουσιάζει την TRD έκδοση του δημοφιλούς SUV της Toyota RAV4, η οποία θα προσφέρεται στην Αμερική από το φθινόπωρο.

Η TRD προβαίνει σε μια σειρά αναβαθμίσεων στο RAV4, με σκοπό να τονώσει περαιτέρω το δυναμισμό του αμαξώματος, δίνοντας του όμως και μερικές πιο σπορ πινελιές. Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από το αγωνιστικό μοντέλο του Ryan Millen, όπου διακρίνονται: η νέα μάσκα σε συνάρτηση με τους πιο άγριους προφυλακτήρες, τόσο εμπρός όσο και πίσω, ενώ τον off-road χαρακτήρα του μοντέλου εντείνουν οι LED προβολείς ομίχλης, αλλά και οι ράγες οροφής. Για τη συγκεκριμένη έκδοση μάλιστα, υπάρχει αποκλειστικά διχρωμία ανθρακί χρώματος και λευκής οροφής.

Δείτε ακόμη: To νέο Toyota Corolla εν δράσει (+video)

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα όπου το βλέπουμε στις ραφές των καθισμάτων, αλλά και σε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία της καμπίνας. Τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με υλικό SofTex, το οποίο είναι ελαφρύτερο από το συμβατικό δέρμα αλλά εξαιρετικά ανθεκτικό, ενώ στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων ξεχωρίζει το ραμμένο λογότυπο της TRD. Στα μηχανικά μέρη τώρα, η κυριότερη αναβάθμιση είναι στην ανάρτηση, η οποία είναι ειδικά εξελιγμένη από την TRD, με τα αμορτισέρ να είναι διπλού εμβόλου, ενώ τα ελατήρια έχουν κόκκινο χρώμα κι έχουν εξελιχθεί από το τμήμα επιδόσεων της Toyota.

Διαβάστε επίσης: Πιο σπορ από ποτέ το Toyota Prius από την TRD

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, εκεί δεν υπάρχουν αλλαγές με το RAV4 να κινείται από τον 2,5 λίτρων κινητήρα των 203 ίππων, με τη δύναμη να μεταφέρεται και στους 4 τροχούς μέσω του 8ταχυτου αυτόματου κιβωτίου, αλλά και του συστήματος Dynamic Torque Vectoring All-Wheel Drive. Αυτό, έχει τη δυνατότητα να στέλνει έως και το 50% της ροπής στον πίσω άξονα ενώ διαθέτει και ειδικά προγράμματα λειτουργίας Mud & Sand, Rock & Dirt και Snow.

Get it on Google Play Download on the App Store