Ιδού τα νέα ηλεκτρικά Toyota C-HR

Η έκθεση της Σανγκάη άνοιξε τις πύλες της και εκεί η Toyota παρουσίασε δυο νέες αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις του C-HR, το οποίο κατασκευάζεται σε συνεργασία της Toyota με δυο κινέζικες εταιρείες.

Τα νέα compact SUV μοντέλα θα κατασκευαστούν, αρχικά, για την αγορά της Κίνας, όπου το αμιγώς ηλεκτρικό C-HR και το έτερο μοντέλο που θα φέρει την ονομασία ΙΖΟΑ θα ντεμπουταριστούν το 2020, όντας τα πρώτα μοντέλα με το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο!

Δείτε ακόμη: Toyota La Coupe: Ο προπομπός του MR2;

Σε ότι αφορά τις επίσημες τεχνικές λεπτομέρειες, αυτές δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ιαπωνική εταιρεία, παρά μόνο πως το ηλεκτρικό μοτέρ θα κινεί αποκλειστικά τον εμπρός άξονα. Η εξωτερική σχεδίαση έχει μικρές αλλαγές με σκοπό να βελτιωθεί η αεροδυναμική του, εξ ου και οι μικρότερου μεγέθους ζάντες, ώστε συνδυαστικά, να επιτευχθεί μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Διαβάστε επίσης: Το φορτηγό της Toyota χωρίς ρύπους (+video)

Σε ότι αφορά την καμπίνα, ο οδηγός θα πληροφορείται από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, με τον γενικότερο σχεδιασμό να μην έχει μεγάλες αλλαγές από τα «συμβατικά μοντέλα» που έχουμε γνωρίσει! Σκοπός της Toyota είναι να προσφέρει στην αγορά περισσότερα από 10 ηλεκτρικά μοντέλα για την αγορά της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των προαναφερθέντων C-HR και IZOA, μέχρι το 2025. Ο στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να πουλήσει περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2030.

Get it on Google Play Download on the App Store