Jaguar I-Pace: Ηλεκτροκίνητη με 400 PS και 540 χλμ. αυτονομία (+ 42 videos)

Η Jaguar μας είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις της να παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο και πλέον κάνει πραγματικότητα την υπόσχεσή της, δίνοντας στην δημοσιότητα επίσημες εικόνες και πληροφορίες της νέας Jaguar I-Pace. Με αυτή την κίνησή της βάζει γκολ από τα αποδυτήρια και προηγείται των Audi, BMW, Mercedes και Volvo, οι οποίες ακόμη δεν έχουν κάνει την κίνησή τους με ένα αμιγώς ηλεκτρικό, premium SUV.

Δείτε ακόμη: Νέα Mercedes X 350 d V6 με 258 PS

Η σχεδίαση της Jaguar I-Pace είναι εντυπωσιακή, καθώς έχει καταφέρει να διατηρήσει όλα τα στοιχεία που συναντάμε και στα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας σε μία SUV εκδοχή φυσικά, με δυναμική εμπρός εμφάνιση, που ολοκληρώνεται με την έντονη κλίση του πίσω μέρους. Σε γενικές γραμμές, είναι πολύ κοντά στο πρωτότυπο που έδειξε η μάρκα, πίσω στο 2016, με το συνολικό του μήκος να είναι στα 4.682 χλστ. και τον αεροδυναμικό συντελεστή του στo Cd 0.29.

Κάτω από το σύγχρονο σχεδιαστικά αμάξωμα, κρύβεται ένα νέο πλαίσιο, στο οποίο βασίζεται το βρετανικό μοντέλο. Αυτό του χαρίζει, αυξημένη ακαμψία και ιδανική κατανομή βάρους (50:50 σε εμπρός και πίσω άξονα), ενώ προσφέρει και χώρο για να φωλιάσουν οι μπαταρίες του αυτοκινήτου, ανάμεσα στους δύο άξονές του.

Περνώντας στο εσωτερικό της Jaguar I-Pace, αυτό εκτός από κορυφαία υλικά, σύμφωνα με την βρετανική μάρκα και αρκετό χώρο για τέσσερις ενήλικες, έχει και αρκετά high-tech στοιχεία. Κάτι που επιβεβαιώνουν και οι εικόνες, καθώς βλέπουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη αλλά και πάνελ αφής στο κέντρο του ταμπλό.

Ας πάμε όμως και στα πιο… τεχνικά σημεία του αυτοκινήτου, τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερου ενδιαφέρον. Η Jaguar I-Pace λοιπόν εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 90 kWh, που της εξασφαλίζει αυτονομία 480 χλμ. με τον νέο κύκλο δοκιμών μέτρησης και 540 χλμ. με τον παλιό (έτσι για να έχουμε μία εικόνα). Για την φόρτιση χρειάζονται 85 λεπτά μέχρι το 80% (45 λεπτά από ταχυφορτιστή και 10 ώρες από την πρίζα του σπιτιού), ενώ σύμφωνα με την Jaguar με μισή ώρα φόρτισης μπορεί να βγάλει 130 χλμ.

Όσον αφορά στις επιδόσεις της, η Jaguar I-Pace διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε άξονα, που αποδίδουν συνδυαστικά 400 ίππους και 694 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης: Νέο Honda CR-V και υβριδικό με τρεις κινητήρες

Η Jaguar I-Pace θα κατασκευάζεται στην Αυστρία, στο εργοστάσιο της Magna και η τιμή αφετηρίας, τουλάχιστον στην Αγγλία θα είναι στα 66.000 ευρώ. Παρακάτω ακολουθούν τα videos της Jaguar για την I-Pace τα οποία μπορείτε να επιλέξετε από την σχετική λίστα πάνω αριστερά (1/42 κλπ.)

https://www.youtube.com/watch?list=PLQiiQf-DZVsBvkvczQ-a50g9LyMtdTbQ5&v=cF1kPptiKfI

Get it on Google Play Download on the App Store