Η επιστροφή του κορυφαίου Jeep Grand Wagoneer

H Jeep αναγεννά το εκτός δρόμου μοντέλο Wagoneer, το οποίο έκανε την πρώτη εμφάνισή του το 1962 και ήταν το πρώτο τετρακίνητο όχημα συνδυασμένο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το Grand Wagoneer εμφανίστηκε το 1984 και αποτέλεσε ένα πολυτελές SUV της εποχής εκείνης, με εξοπλισμό που περιλάμβανε στάνταρ δερμάτινο σαλόνι, air condition, ραδιόφωνο και ισχυρό κινητήρα.

Δείτε ακόμα: Το νέο «Jeep Wrangler» της Mahindra

Το νέο Grand Wagoneer κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως πρωτότυπο, ωστόσο ελάχιστα αναμένεται να διαφέρει από το αυτοκίνητο που θα μπει στην παραγωγή και ως Wagoneer, από το νέο έτος. Αμφότερα θα παράγονται στο Μίσιγκαν, των Η.Π.Α. και θα διαθέτουν κορυφαία χαρακτηριστικά τόσο σε τεχνολογία, όσο και σε εκτός δρόμου ικανότητες. Για παράδειγμα θα εξοπλίζεται με τρία συστήματα τετρακίνησης, την αναβαθμισμένη ανάρτηση Quadra-Lift, με δυνατούς κινητήρες και με εξοπλισμό που θα παραπέμπει σε λιμουζίνες.

Εξωτερικές διαστάσεις δεν ανακοίνωσε η Jeep, ωστόσο αναμένονται να είναι μεγαλύτερες από του Grand Cherokee των 4,8 μ. μήκους. Την επιβλητική και πληθωρική του εμφάνιση τονίζει και το σχετικά τετραγωνισμένο του σχήμα, η πλατιά και στενή μάσκα με τις παραδοσιακές επτά κάθετες γρίλιες, καθώς και τα στενόμακρα LED φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω.

Δείτε ακόμα: Νέο Jeep Compass με 1.300άρη turbo κινητήρα

Ακόμα πιο εντυπωσιακό και υπερπολυτελές είναι το πολύ ευρύχωρο εσωτερικό με τις τρεις σειρές καθισμάτων, όπου κυριαρχούν οι πολλές και μεγάλες οθόνες. Συγκεκριμένα υπάρχει μία οθόνη 12,3 ιντσών στον πίνακα οργάνων, μία ακόμα 12,1 ιντσών στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας και μία 10,25 ιντσών στη βάση, καθώς και μία ακόμα 10,25 ιντσών από την πλευρά του συνοδηγού! Φυσικά και για τους πίσω επιβάτες υπάρχουν οθόνες, όπως είναι η μία των 10,1 ιντσών στη μέση, συν άλλες δύο με διάσταση 10,1 ιντσών εκάστη, στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων.

Σχετικά με τους κινητήρες δεν έγινε κάποια επίσημη αναφορά, εκτός από το ότι το Grand Wagoneer διαθέτει plug-in hybrid σύνολο, σύμφωνα με τα σχέδια της Jeep να προσφέρει επιλογές εξηλεκτρισμένων μοτέρ σε όλα τα μοντέλα της τα επόμενα χρόνια.

Δείτε ακόμα: Ανατράπηκε το Jeep Wrangler σε crash test (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store