Kia XCeed: To crossover της οικογένειας Ceed!

To πρώτο σκίτσο για το νέο μοντέλο της Kia ήρθε στη δημοσιότητα, βάζοντας φωτιά στη φαντασία των απανταχού φαν της κορεάτικης φίρμας, μιας και είναι η πρώτη επίσημη εικόνα του νέου μοντέλου, πέραν των κατασκοπευτικών φωτογραφιών που έχουν κυκλοφορήσει.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν, ότι το νέο μοντέλο θα ονομάζεται XCeed και θα είναι το τέταρτο μέλος από τα μικρομεσαία μοντέλα της μάρκας, μετά από τα Ceed, Ceed Sportswagon και ProCeed.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Kia ProCeed GT Line και GT

Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης, αλλά αυτό που γίνεται αντιληπτό έστω κι από το σκίτσο, είναι πως το αυτοκίνητο θα ξεχωρίζει λόγω του δυναμικού σχεδιασμού του. Οι τροχοί είναι θηριώδεις, ενώ οι κλασικές χειρολαβές φαίνεται πως απουσιάζουν. Τουλάχιστον στο πρωτότυπο σκίτσο, γιατί βάση λογικής, όταν το μοντέλο τσουλήσει στη γραμμή παραγωγής όλα αυτά δεν θα έχουν καμία εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: Kia Picanto X-Line σε χαμηλότερες τιμές

Προς το παρόν η Kia διατηρεί σιγή ιχθύος σε ότι αφορά την κινητήρια γκάμα, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να ενσωματωθούν οι κινητήρες του Ceed hatchback. Ούτως εστί: Ο βασικός 1.400άρης MPi απόδοσης 100 ίππων, ο turbo 1.000αρης Τ-GDi με 120 ίππους, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται ο 1,4 Τ-GDi με απόδοση 140 άλογα. Σε ότι αφορά τους πετρελαιοκινητήρες το νέο crossover θα κινείται από έναν 1,6 λίτρων CRDi με δυο εκδοχές ιπποδύναμης 115 και 136 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store