Αριστούργημα το Kia Mohave Masterpiece

Δεν το λέμε εμείς, αλλά η Kia που πήρε την απόφαση να βαφτίσει το νέο της πρωτότυπο τόσο ως «αριστούργημα», όσο και αντλώντας έμπνευση από την διάσημη έρημο των Η.Π.Α.

Το Mohave Masterpiece είναι ένα μεγάλο SUV, με επιβλητική εμφάνιση και λεπτομέρειες που φωνάζουν Αμερική, όπως η εκτεταμένη χρήση χρωμίου σε αμάξωμα και ζάντες. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του ονόματος «Mohave», δείχνοντας ξεκάθαρα το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Ξεχωρίζει η μάσκα με τα κάθετα LED φωτιστικά σώματα, που χαρίζει ένα άκρως περιπετειώδες, απειλητικό και εμφατικό παρουσιαστικό. Στο πίσω μέρος, το κάθετο μοτίβο των LED συνεχίζεται στα φωτιστικά σώματα, ενώ στο σύνολο του αμαξώματος κυριαρχούν οι ευθείες γραμμές και η «τετράγωνη» τεχνοτροπία.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Kia Stonic 1.0 T-GDI 120 hp

Το SP Signature, από την άλλη, είναι εντελώς διαφορετικό. Δυναμικό, με καμπύλες και μικρότερο σε μέγεθος, αποτελεί την πρόταση της Kia για ένα μελλοντικό compact crossover. Η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, με τους Κορεάτες να στοχεύουν στην αγορά της Βορείου Αμερικής, ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε και στην Ευρώπη τοποθετούμενο μεταξύ Stonic και Sportage.

Διαβάστε επίσης: Πιο πολυτελές Kia Sportage για την Κίνα

Το Masterpiece προσανατολίζεται στην αγορά της Νοτίου Κορέας, εξυπηρετώντας ως ναυαρχίδα της Kia και η έκδοση παραγωγής επίσης αναμένεται να παρουσιαστεί προς το τέλος του 2019. Και τα δυο πρωτότυπα, μαζί με το Imagine by Kia, κοσμούν το περίπτερο της κορεατικής φίρμας στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σεούλ, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες.

Get it on Google Play Download on the App Store