Εντυπωσιακό το εντελώς νέο Kia Sorento

Τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Sorento αποκάλυψε η Kia, το οποίο εντυπωσιάζει με το δυναμικό του σχεδιασμό και με τις τονισμένες του διαστάσεις. Το ντεμπούτο του θα γίνει στις 3 Μαρτίου 2020 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου θα ανακοινωθούν και περισσότερα στοιχεία.

Δείτε ακόμη: Νέο παγκόσμιο μικρό SUV Kia Sonet

Στην Ελλάδα γνωρίσαμε το Sorento στην πρώτη γενιά του το 2002, ωστόσο από εκεί και μετά δεν διατέθηκε ξανά. Τώρα, το ολοκαίνουργιο 4ης γενιάς Sorento έρχεται πλήρως αναβαθμισμένο σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά και με τονισμένα premium χαρακτηριστικά.

Στο εμπρός μέρος του αμαξώματός του κυριαρχεί η πολύ μεγάλη μάσκα «Tiger nose», η οποία πλαισιώνει τα λεπτά τραπεζοειδή LED φωτιστικά σώματα. Τη μυώδη εμφάνιση τονίζει με την σειρά του και ο έντονα ανάγλυφος προφυλακτήρας. Στο πλάι υπάρχουν πολλές ευθείες γραμμές, ενώ διακρίνεται και το «πτερύγιο» στο τρίτο πλευρικό παράθυρο. Κάτι αντίστοιχο είδαμε για πρώτη φορά στο Kia ProCeed. Αρκετά επιβλητικό είναι και το πίσω άκρο του με τα διπλά από κάθε πλευρά, κάθετα τοποθετημένα φανάρια, την έντονα ανάγλυφη πόρτα του χώρου αποσκευών και τον σπορ προφυλακτήρα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Kia XCeed 1.4 T-GDi 140 hp (+video)

Εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του, με την έντονη πολυτέλεια και την υψηλή τεχνολογία. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων τραβούν το βλέμμα, όπως και πολλές ακόμα επιμέρους λεπτομέρειες. Αυτές είναι ο κρυφός φωτισμός, το περιστροφικό χειριστήριο του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, το δεύτερο στρογγυλό χειριστήριο πιο πίσω (πιθανώς για την 4κίνηση) και οι κάθετοι αεραγωγοί με την επένδυση αλουμινίου.

Δείτε ακόμη: Ειδικές προσφορές για Kia Stonic 1.0T 120 hp

Το νέο Sorento βασίζεται σε καινούργια πλατφόρμα και ανεβάζει τον πήχη στα μεσαία SUV σε χώρους, πρακτικότητα, αποδοτικότητα και ποιότητα. Τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, εκτός από το ότι θα έχει υβριδική έκδοση και θα φέρει προοδευτικές τεχνολογίες συνδεσιμότητας, υποβοήθησης του οδηγού και συστημάτων πολυμέσων.

Δείτε ακόμη: «Βράχος» το Kia XCeed στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store