Kia e-Niro: Το ηλεκτρικό SUV που θα έρθει και Ελλάδα

Το Kia e-Niro είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της κορεάτικης μάρκας και με την ευκαιρία της έκθεσης αυτοκινήτου του Παρισιού, πλέον έχουμε την δυνατότητα να το δούμε σε νέες εικόνες, συνοδευόμενες από νέες πληροφορίες για αυτό.

Δείτε ακόμη: Πρώτες σε αξιοπιστία η Hyundai και η Toyota

Συγκεκριμένα, το Kia e-Niro διαθέτει μια συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου 64 kWh η οποία τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και 395 Nm ροπής. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 7,8 δλ., όμως αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον κόσμο και αποτελεί την ουσία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η αυτονομία.

Η Κia λοιπόν έδωσε νέα στοιχεία στην δημοσιότητα καθώς, όπως αναφέρει, με μία φόρτιση στην μπαταρία των 64 kWh (διατίθεται και με μικρότερη 39,2 kWh) εξασφαλίζει 485 χιλιόμετρα απρόσκοπτης κίνησης σε μικτές συνθήκες. Για καθαρά αστική χρήση, όπου τα συνεχή «σταμάτα-ξεκίνα» φορτίζουν την μπαταρία μέσω του συστήματος ανάκτησης ενέργειας, η αυτονομία αγγίζει το απλησίαστο νούμερο των 615 χιλιομέτρων. Και όλα αυτά σύμφωνα με το νέο κύκλο μετρήσεων κατανάλωσης WLTP.

Από την άλλη, η μικρότερη συστοιχία των 39,2 kWh συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων, μπορεί να καλύψει 312 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες και η επιτάχυνση για το 0-100 χλμ./ώρα  βρίσκεται στα 9,8 δλ. και να προβλέψουν το αν ο οδηγός μπορεί να κινηθεί αφήνοντας το αυτοκίνητο να ρολάρει, προκειμένου συγκεντρώσουν πρόσθετη ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Νέο σπορ Kia Ceed GT Line (+τιμές)

Αξίζει να σημειώσουμε πως τόσο το ηλεκτρικό e-Niro, όσο και η plug-in υβριδική εκδοχή του, θα έρθουν στην Ελλάδα εντός του 2019! Όπως όλα τα Kia, θα καλύπτονται από την κορυφαία εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων της κορεατικής εταιρίας, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται τόσο η μπαταρία όσο και ο ηλεκτροκινητήρας.

Get it on Google Play Download on the App Store