Νέο Kia Ceed Sportswagon

Το νέο Kia Ceed παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες φτάνοντας έτσι αισίως στην τρίτη γενιά του. Πλέον, ήρθε η ώρα να κάνει τα επίσημα αποκαλυπτήριά του και ως Sportswagon, στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία άνοιξε σήμερα τις πύλες της.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το VW χωρίς τιμόνι και πεντάλ! (+video)

Το Kia Ceed Sportswagon, η στέισον βάγκον έκδοση δηλαδή του μοντέλου, ακολουθεί πιστά τον σχεδιασμό του πεντάθυρου Ceed, έως και τις μεσαίες κολόνες, καθώς από εκεί και πίσω ο επιπλέον όγκος έκανε επιτακτικές τις αλλαγές, φέρνοντας ανασχεδιασμένη πόρτα για τον χώρο αποσκευών, που ανέρχεται στα 600 λίτρα και νέα φώτα.

Στο εσωτερικό του, το Kia Ceed Sportswagon δεν έχει να επιδείξει αλλαγές σε σχέση με την πεντάθυρη έκδοση. Σύμφωνα με την Kia έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, με τις γραμμές να είναι απλές και να δίνουν προτεραιότητα στην εργονομία. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής η οποία θα έρχεται σε διάφορα μεγέθη αναλόγως έκδοσης (5,0, 7,0 ή 8,0 ιντσών), ενώ πιο κάτω υπάρχουν τα κουμπιά του κλιματισμού.

Κάτω από το καπό του θα έχει και αυτό τους βενζινοκινητήρες 1.0 λτ. των 120 ίππων και 1.4 λτ. σε εκδόσεις 100 και 140 ίππων καθώς και τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 λτ. σε εκδόσεις 115 και 136 ίππων. Όλα τα μοτέρ θα συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, με το αυτόματο 7άρι, διπλού συμπλέκτη να είναι διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός σε όλα τα μοτέρ εκτός από τα βενζίνης των 100 και 120 ίππων. Επίσης το νέο Kia Ceed θα έχει και οδηγικά προγράμματα μέσω του Drive Mode Select, από το οποίο ο οδηγός μπορεί να επιλέξει Sport ή Normal οδήγηση και να μεταβάλει τα οδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου του.

Δείτε ακόμη: Πρωτοπόρος η Hyundai με το ηλεκτρικό Kona

Φυσικά και αυτό το μοντέλο της Kia θα συνοδεύεται από 7ετή εργοστασιακή εγγύηση, ενώ περισσότερες πληροφορίες για αυτό θα μάθουμε με την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση της Γενεύης. Η εμπορική του διάθεση στην χώρα μας θα ξεκινήσει το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Get it on Google Play Download on the App Store