Νέο Kia e-Soul με έως 204 PS και μεγάλη αυτονομία

Το νέο Kia e-Soul επιστρέφει συνολικά αναβαθμισμένο, με μεγαλύτερη αυτονομία για να θέσει νέα δεδομένα στην κατηγορία των urban crossover. Με νεανική και ελκυστική εμφάνιση το νέο e-Soul ξεχωρίζει από το ιδιαίτερό του στιλ. Με μήκος 4.195 χιλιοστά το e-Soul είναι μακρύτερο κατά 55 χλστ. από το προηγούμενο μοντέλο, όπως μεγαλύτερο κατά 30 χλστ. είναι και το μεταξόνιο των 2.600 χλστ.

Δείτε ακόμη: Kia Stonic από 14.590 ευρώ και με 3,9% επιτόκιο

Στο εσωτερικό Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση των ηχείων υψηλής συχνότητας (tweeter), όπως και ο διακόπτης επιλογής κίνησης στην κεντρική κονσόλα. Ο οδηγός έχει στην διάθεσή του όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται και που απεικονίζονται στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, διαγώνιου 7,0’’. Προαιρετικά υπάρχει πληθώρα στοιχείων εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, όπως ο εσωτερικός φωτισμός, η ασύρματη φόρτιση smartphone, το ηχοσύστημα Harman Kardon, το Head-Up Display, τα θερμαινόμενα/αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα κ.α.

Δείτε ακόμη: Kia Ceed 1.0T 120 PS Premium σε προνομιακή τιμή

Το νέο Kia e-Soul θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη που θα πωλείται αποκλειστικά σε δύο εκδόσεις μπαταριών (39,2 kWh, 64 kWh) προσφέροντας μια εναλλακτική με χαμηλότερο κόστος.

Η βασική έκδοση των 39,2 kWh ζυγίζει 1.593 κιλά συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και με ροπή 395 Nm, η αυτονομία με μία φόρτιση φτάνει τα 276 χιλιόμετρα, η ενεργειακή απόδοση είναι 15,6 kWh/100 χλμ. (συνδυασμένη WLTP), η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα είναι σε 9,9 δλ. και τελική ταχύτητα φτάνει τα 155 χλμ./ώρα.

Η μεγαλύτερη έκδοση των 64 kWh έχει βάρος 1.682 κιλά, συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων και με 394 Nm ροπής, ενώ προσφέρει έως 452 χιλιόμετρα ηλεκτροκίνησης σε κύκλο WLTP. Η κατανάλωση είναι μόλις στις 15,7 kWh/100 χλμ., τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 7,9 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 167 χλμ./ώρα. Και οι δύο εκδόσεις του e-Soul έχουν την δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας τους από το 20% στο 80% σε περίπου 42 λεπτά της ώρας χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή 100 kW DC.

Το e-Soul εφοδιάζεται στάνταρ με προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας που διαθέτει προσαρμοζόμενη κλιμάκωση και ειδικούς διακόπτες πίσω από το τιμόνι. Επιπρόσθετα η επιλογή οδηγικού προφίλ (Drive Mode Select) επιτρέπει στον οδηγό να υιοθετήσει το προτιμώμενο στιλ επιλέγοντας ανάμεσα στα Normal, Eco, Eco+ και Sport. Στο νέο e-Soul η πίσω ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια που αντικαθιστούν τον ημιάκαμπτο άξονα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Kia Ceed 1.4 T-GDI 140 PS

Το νέο e-Soul είναι το πρώτο μοντέλο της Kia στην Ευρώπη με το προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας UVO CONNECT που περιλαμβάνει μία οθόνη αφής TFF LCD διαγώνιου 10,25’’ στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου. Ένα ευρύ σύνολο από εφαρμογές και υπηρεσίες ανανεώνεται σε πραγματικό χρόνο μέσω κάρτας SIM ή smartphone με πλήρη υποστήριξη συσκευών Android και Apple. To UVO CONNECT θα είναι διαθέσιμο και σε μελλοντικά μοντέλα Kia.

Η ειδική εφαρμογή UVO app μπορεί να ενημερώνει άμεσα το χρήστη για την κατάσταση της μπαταρίας του e-Soul, την διατιθέμενη αυτονομία, το χρόνο φόρτισης κ.α. Την ασφάλεια των επιβατών εγγυάται το σύνολο όλων των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης (ADAS) αποτρέποντας από επικίνδυνες καταστάσεις και κάνοντας τις μετακινήσεις πιο απολαυστικές.

Το νέο e-Soul κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Gwangju της Κορέας.

Get it on Google Play Download on the App Store