Πιο πολυτελές Kia Sportage για την Κίνα

Η Kia ξεκίνησε το λανσάρισμα στην Κίνα του νέου SUV μοντέλου της KX5 (γνωστό σε εμάς ως Sportage), το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Dongfeng Yueda Kia. Σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Kia Sportage, το KX5 παρουσιάζει διαφορές τόσο στο αμάξωμα, όσο και στο εσωτερικό, έχοντας μια πιο πολυτελή εμφάνιση.

Δείτε ακόμη: Kia Stonic από 14.590 ευρώ και με 3,9% επιτόκιο

Εξωτερικά, το Kia KX5 διαθέτει ένα ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω άκρο. Κύρια σχεδιαστικά γνωρίσματά του αποτελούν η μεγάλη χρωμιωμένη παραλληλόγραμμη μάσκα (αντί της tiger nose) και τα λεπτά στενόμακρα φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω. Επενδύσεις χρωμίου υπάρχουν και σε άλλα σημεία του αμαξώματος, τα οποία ενισχύουν το πιο premium ύφος του κινέζικου Sportage.

Εντελώς νέο και διαφορετικό από του Sportage είναι το εσωτερικό του Kia KX5, το οποίο εκτός από πιο πολυτελές είναι και περισσότερο high-tech. Στο ταμπλό με τις ευθείες γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειες διακρίνονται οι ραφές, στο κέντρο κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων των 10,25 ιντσών, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων περιλαμβάνει οθόνη 7 ιντσών. Επιπλέον, τα μπουτόν και τα διάφορα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού έχουν αντικατασταθεί από χειριστήρια αφής.

Δείτε ακόμη: Kia Ceed 1.0T 120 PS Premium σε προνομιακή τιμή

Την κίνηση του νέου Kia KX5 αναλαμβάνουν δύο μηχανικά σύνολα βενζίνης. Πρόκειται για το turbo των 1.6 λτ. ισχύος 177 ίππων και 265 Nm ροπής και το 2λιτρο ατμοσφαιρικό των 162 ίππων και 203 Nm ροπής. Επιπλέον, η  Dongfeng Yueda Kia ισχυρίζεται ότι το νέο KX5 είναι πιο αθόρυβο στο εσωτερικό του χάρη στα πρόσθετα ηχομονωτικά υλικά που έχουν προστεθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store