Στην Πορτογαλία με το νέο Kia Ceed

Η Kia τον περασμένο Φεβρουάριο παρουσίασε με κάθε επισημότητα το ολοκαίνουργιο Ceed. Πλέον πραγματοποιείται η πανευρωπαϊκή παρουσίασή του στην Πορτογαλία και εμείς βρισκόμαστε εκεί για να το γνωρίσουμε από κοντά και να σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Δείτε ακόμη: Nέο Kia Sportage

Το νέο Kia Ceed βρίσκεται στην τρίτη γενιά του και βασίζεται στο πάτωμα K2. Είναι φαρδύτερο κατά 20 χλστ. στα 1.800 χλστ., χαμηλότερο (1.447 χλστ.) και το μεταξόνιό του είναι στα 2.650 χλστ. Όσον αφορά στο μήκος του, αυτό είναι στα 4.310 χλστ. ίδιο με του μοντέλου που αντικαθιστά.

Ο σχεδιασμός του είναι νέος και έχει να επιδείξει πιο αιχμηρές επιφάνειες, έντονο ανάγλυφο στο αμάξωμα, φώτα LED εμπρός και πίσω, νέες ζάντες αλουμινίου και πιο έντονη αεροτομή οροφής. Μάλιστα πλέον η Kia διαθέτει και 12 διαφορετικά χρώματα για το αμάξωμα του Ceed.

Στο εσωτερικό του νέου Kia Ceed τρίτης γενιάς, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, με τις γραμμές να είναι απλές και να δίνουν έμφαση στην εργονομία. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής η οποία θα έρχεται σε διάφορα μεγέθη αναλόγως έκδοσης (5,0, 7,0 ή 8,0 ιντσών), ενώ πιο κάτω υπάρχουν τα κουμπιά του κλιματισμού. Αυξημένη, σύμφωνα πάντα με την Kia είναι η ευρυχωρία της καμπίνας, ενώ το πορτμπαγκάζ είναι στα 395 λίτρα.

Κάτω από το καπό του θα έχει τους βενζινοκινητήρες 1.0 λτ. των 120 ίππων και 1.4 λτ. σε εκδόσεις 100 και 140 ίππων και τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 λτ. σε εκδόσεις 115 και 136 ίππων. Όλα τα μοτέρ θα συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, με το αυτόματο 7άρι, διπλού συμπλέκτη να είναι διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός σε όλα τα μοτέρ εκτός από τα βενζίνης των 100 και 120 ίππων. Επίσης, το νέο Kia Ceed θα έχει και οδηγικά προγράμματα μέσω του Drive Mode Select, από το οποίο ο οδηγός μπορεί να επιλέξει Sport ή Normal οδήγηση και να μεταβάλει τα οδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου του.

Διαβάστε επίσης: Οι συμμαχίες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ποιος είναι με ποιον!

Φυσικά και αυτό το μοντέλο της Kia θα συνοδεύεται από 7ετή εργοστασιακή εγγύηση. Η εμπορική του διάθεση στην χώρα μας θα ξεκινήσει το ερχόμενο Φθινόπωρο. Περισσότερα για το νέο Kia Ceed αλλά και τις οδηγικές εντυπώσεις που μας άφησε θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, για αυτό μείνετε συντονισμένοι στο autogreeknews.gr.

Get it on Google Play Download on the App Store