Το «γερμανικό» εσωτερικό του νέου Kia Carnival

H Kia παρουσίασε πριν από λίγες μέρες το νέο, τέταρτης γενιάς κορυφαίο πολυχρηστικό μοντέλο της Carnival, για το οποίο τώρα αποκάλυψε το εσωτερικό του. Το νέο Carnival (ή Sedona σε άλλες αγορές) σχεδιάστηκε για να προσελκύσει νέες οικογένειες που δίνουν έμφαση στο στιλ και στις μεγάλες ανέσεις.

Δείτε ακόμα: Φθηνότερο από 1.000άρι Honda Civic το νέο Kia K5!

Το Kia Carnival διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό, τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του. Το τελευταίο, με τις ευθείες γραμμές στο ταμπλό, τις επίπεδες επιφάνειες και ειδικά με το ενιαίο τμήμα που ενσωματώνει τις δύο μεγάλες οθόνες των 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων και των επίσης 12,3 ιντσών του infotainment, παραπέμπουν αμέσως σε γερμανικά μοντέλα από την Στουτγκάρδη.

Δείτε ακόμα: Kia Sportage 1.6D 4WD VS Nissan Qashqai 1.7D 4WD

Επιπλέον, χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο (3.090 χλστ.), το πιο μακρύ πίσω πρόβολο (1.130 χλστ. και το πλατύτερο αμάξωμα (1.995 χλστ.), το μήκους 5.155 χλστ. νέο Carnival προσφέρει ακόμα μεγαλύτερους χώρους για όλους τους επιβάτες και στις τρεις ή και τέσσερις σειρές καθισμάτων. Ανάλογα τη διαμόρφωση του εσωτερικού μπορεί να φιλοξενήσει 7, 9 ή 11 επιβάτες, ενώ στην 7θέσια διάταξη η μεσαία σειρά διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα. Φυσικά, υπάρχουν πάρα πολλές θήκες, φορτιστές USB και πληθώρα ανέσεων.

Δείτε ακόμα: Ελαφρώς μεταχειρισμένα Kia με εγγύηση

Εξωτερικά, το νέο Kia Carnival διακρίνεται για το δυναμικό εμπρός άκρο του, με στοιχεία που είδαμε και στο νέο Kia Sorento. Κυρίαρχα σχεδιαστικά του γνωρίσματα αποτελούν η πλατιά μάσκα με το ρομβοειδές μοτίβο, τα λεπτά φωτιστικά σώματα, τα έντονα αιχμηρά LED φώτα ημέρας και η ενιαία λεπτή παραλληλόγραμμη μπάρα στο πίσω τμήμα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα από τα δύο άκρα. Επίσης, οι πίσω πλαϊνές πόρτες είναι συρόμενες διευκολύνοντας την είσοδο και έξοδο από το μεγάλο όχημα, ενώ μεγάλο άνοιγμα έχει και η πόρτα του χώρου αποσκευών.

Σχετικά με τους κινητήρες, προς το παρόν δεν ανακοινώθηκε κανένα στοιχείο. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να εφοδιάζεται και με το νέο υβριδικό σύνολο με τον 1.6 λτ. T-GDi.

Δείτε ακόμα: Πώς λειτουργεί το κιβώτιο iMT της Kia

Get it on Google Play Download on the App Store