Νέα και αερομεταφερόμενα Lada Niva για επικίνδυνες αποστολές!

Τι κι αν τα Lada αποσύρονται από τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα και το Niva μετράει 42 συναπτά έτη καριέρας, περιμένοντας να εμφανιστεί κάποια στιγμή ο διάδοχος; Το ρωσικό 4×4 (που έτσι ονομάζεται κιόλας τα τελευταία χρόνια) συνεχίζει απτόητο, αποτελώντας παράλληλα την επιλογή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας για το επιχειρησιακό κομμάτι.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο διεξήχθη άσκηση στο Ulyanovsk, ανατολικά της Ρωσίας, στην οποία έκανε πρεμιέρα μια νέα μεραρχία άμεσης δράσης. Αποστολή της είναι η ταχύτατη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού και η άμεση ενίσχυση των δυνάμεων του πεζικού, με την παρέμβαση ειδικά τροποποιημένων Lada 4×4. Τα αυτοκίνητα διαθέτουν ενισχυμένο πίσω άξονα, ανάρτηση με αυξημένη διαδρομή και απόσταση από το έδαφος, αλλά και ειδικά διαμορφωμένο πίσω μέρος, ώστε να φιλοξενηθεί το πυροβόλο των 82 χλστ.

Δείτε ακόμα: Lada έκανε 562.000 χλμ. σε 3 χρόνια χωρίς βλάβη!

Στην καμπίνα των επιβατών μπορούν να χωρέσουν 2 στρατιώτες, ενώ άλλοι 2 παίρνουν θέση στην καρότσα για τον χειρισμό του πολυβόλου . Οι Ρώσοι δεν αναφέρουν αν τα παράθυρα είναι αλεξίσφαιρα, αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Επίσης δεν αναφέρονται αλλαγές στον κινητήρα, οπότε έχουμε να κάνουμε με τον 1.700αρη των 83 ίππων.

Διαβάστε επίσης: Παρατημένο Lada Niva σαπίζει στη θάλασσα

Τα Lada 4×4 μεταφέρονται αεροπορικώς με το μεταγωγικό ελικόπτερο MI-26 και μπορούν να αποβιβαστούν στα πλέον δύσβατα εδάφη. Σύμφωνα με τον διοικητή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Αλεξάντρ Τσικούνοφ, «η νέα μεραρχία διακρίνεται για την ταχύτητα επέμβασης και τα υψηλά επίπεδα επαγρύπνησης. Και τα 4×4 παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην επιτυχία της».

Get it on Google Play Download on the App Store