Νέες λεπτομέρειες για το μελλοντικό Lada Niva

Τα αυτοκίνητα της Lada μπορεί να καταργούνται από τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω των ολοένα και πιο αυστηρών προδιαγραφών ρύπων, ωστόσο η AvtoVAZ συνεχίζει την εξέλιξη του πιο αναγνωρίσιμου μοντέλου της, του Niva –ή 4×4 όπως αποκαλείται.

Δείτε ακόμη: H Lada ξεκίνησε να πουλά το φθηνότερο crossover

Φυσικά, σε σχέση με του υπάρχον Niva, το μελλοντικό δεν θα έχει καμία απολύτως ομοιότητα και θα είναι ένα SUV με τονισμένα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά και όχι απλά ένα crossover. Ωστόσο, η παρουσίασή του αργεί ακόμη, αφού θα κάνει την εμφάνισή του στις αγορές μετά από δύο χρόνια.

Ως βάση θα χρησιμοποιηθεί το πρωτότυπο μοντέλο 4×4 Vision που έκανε πρεμιέρα το 2018 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας. Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο παραγωγής θα είναι σχεδόν ίδιο με το πρωτότυπο, όπως είδαμε από τις πρώτες φωτογραφίες που κατέθεσε η ρωσική φίρμα.

Δείτε ακόμη: Το ιδανικό Lada για τις διακοπές!

Το νέο Niva με τον αιχμηρό σχεδιασμό και τις έντονα ανάγλυφες επιφάνειες θα έχει μήκος 4,2 μ., θα είναι 5θυρο και θα διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος για να μπορεί να κινείται άνετα εκτός δρόμου. Για τον ίδιο λόγο οι πρόβολοι εμπρός – πίσω θα είναι κοντοί, έτσι ώστε να βοηθούν στην πιο άνετη είσοδο και έξοδο από νεροφαγώματα και λοιπά εμπόδια. Οι κοντές σχέσεις μετάδοσης δεν θα λείπουν, καθώς για τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα που θα μεταβάλλουν την ροπή που κατανέμεται στους τέσσερις τροχούς, ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το υπάρχον Lada 4×4 (Niva), το οποίο παράγεται εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες με κάποιες αναβαθμίσεις, προσφέρεται με κινητήρα 1.7 λτ. ισχύος 83 ίππων και οι τιμές του στην Ρωσία ξεκινούν από 519.000 ρούβλια (7.100 ευρώ). Παρά τα χρόνια του, συνεχίζει να πουλάει και μάλιστα το πρώτο 4μηνο του 2019 σημείωσε αύξηση 2% στα 10.381 οχήματα.

Δείτε ακόμη: Lada Vesta με 562.000 χλμ. σε 3 χρόνια χωρίς βλάβη!

Get it on Google Play Download on the App Store