Πως θα είναι το νέο Lada Niva;

Το Lada Niva αποτελεί αυτή την στιγμή το μακροβιότερο όχημα που παράγεται ασταμάτητα από το 1977 και έχει διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια σχεδόν αναλλοίωτα τα στοιχεία του με κάποιες απαραίτητες βελτιώσεις. Ωστόσο, ο διάδοχός του δείχνει ότι αργεί ακόμα να παρουσιαστεί, καθώς αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μετά από δύο χρόνια. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι έχει αποφασιστεί που θα βασίζεται, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για το πώς θα μοιάζει και ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Δείτε ακόμη: Τα 13 χειρότερα τρακαρίσματα με BMW (+video)

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά μέσα, ο Πρόεδρος της Avtovaz Nicolas Maure δήλωσε ότι το επόμενο Lada Niva δεν θα αναπτυχθεί ξεχωριστά, αλλά θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της κοινοπραξίας Renault – Nissan. Παράλληλα, το εργοστάσιο της Avtovaz ετοιμάζεται για πιθανές αλλαγές στην προσαρμογή της πλατφόρμας, έτσι ώστε να προσαρμοστεί στα δεδομένα του νέου Niva. Το μελλοντικό μοντέλο της Lada δεν θα έχει καμία σχέση με το απαρχαιωμένο υπάρχον Niva και θα πρέπει να γίνει σύγχρονο και ανταγωνιστικό έτσι ώστε να μην «κλειστεί» μόνο στην αγορά της Ρωσίας αλλά να διατεθεί και σε άλλες χώρες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις του Niva στην Ρωσία έφτασαν πέρυσι τα 29.000 οχήματα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι το νέο Niva να μοιράζεται αρκετά μηχανικά στοιχεία με το νέο Dacia Duster, ωστόσο αισθητικά θα πρέπει να έχει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Lada. Μια εικόνα για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το μελλοντικό Niva βλέπουμε μέσω των σκίτσων που προέρχονται από το ρώσικο site Kolesa.ru. Όπως είχε πει ο σχεδιαστής της Avtovaz, Steve Martin, το αυτοκίνητο θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί, όμως θα πρέπει να παραμείνει αναγνωρίσιμο. Σίγουρα το νέο Niva αποτελεί μια πραγματική «σπαζοκεφαλιά» για τη μάρκα, αφού θα πρέπει να συνδυάσει μια ιστορία 40 ετών σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Tα πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα βενζίνης

Get it on Google Play Download on the App Store