Πρεμιέρα για το Lada Vesta Sport (+επιδόσεις)

Πολλά νέα μοντέλα παραγωγής και πρωτότυπα παρουσιάζει η Lada στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας, μέσω των οποίων δείχνει τη μεγάλη πρόοδο και ανάπτυξη που έχει κάνει, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι. Η νέα οικογένεια του Granta, το Vesta Cross, το XRAY Cross, το 4×4 Vision και το Vesta Sport, είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές της Lada.

Διαβάστε και αυτό: Ανανέωση για το φθηνότερο Lada των 4.900 ευρώ

Μεταξύ αυτών, το Vesta Sport συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά όσον αφορά την σχεδίασή του (για τα συντηρητικά πρότυπα της Lada), αν και από τεχνικής σκοπιάς θυμίζει παλαιότερες εποχές, όταν πρωταγωνιστούσαν οι μεγάλης χωρητικότητας ατμοσφαιρικοί κινητήρες. Πλέον αυτή η εποχή έχει περάσει ανεπιστρεπτί και τον πρώτο λόγο έχουν τα turbo downsized μηχανικά σύνολα.

Συγκεκριμένα, την κίνηση του νέου μικρομεσαίου σπορ μοντέλου της Lada αναλαμβάνει ένα 1.800άρι 16βάλβιδο μηχανικό σύνολο βενζίνης, με απόδοση 145 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 182 Nm στις 3.600 σ.α.λ. Το εν λόγω μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων και επιταχύνει το μήκους 4.420 χλστ. και βάρους 1.322 κιλών αμάξωμα στα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 193 χλμ./ώρα. Όσον αφορά τη μεικτή κατανάλωση, είναι στα 7,9 λτ./100 χλμ.

Αλλαγές έχουν γίνει στα φρένα, στις αναρτήσεις και στο στήσιμο γενικότερα του αυτοκινήτου στο δρόμο, ενώ για την επαφή με το δρόμο φροντίζουν τα ελαστικά διαστάσεων 205/50 R17. Μάλιστα, η Lada αναφέρει ότι το ηλεκτρονικό σύστημα δυναμικής συμπεριφοράς ESC αφήνει περιθώρια στον οδηγό για… γλιστρήματα. Παράλληλα η εξάτμιση έχει χαμηλό θόρυβο στις χαμηλές ταχύτητες και «αγριεύει» σε πιο γρήγορες ταχύτητες και βίαιες επιταχύνσεις.

Διαβάστε και αυτό: Το νέο Lada Niva του 2021 (+video)

Φυσικά υπάρχουν και οι απαραίτητες εξωτερικές αλλαγές που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του νέου Lada Vesta Sport, όπως είναι τα αεροδυναμικά βοηθήματα, οι αεραγωγοί στον εμπρός προφυλακτήρα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ο διαχύτης πίσω, το σπόιλερ στο πίσω καπό, τα λογότυπα Sport και τα κόκκινα διακοσμητικά. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα, ο πίνακας οργάνων με το κόκκινο φόντο, οι κόκκινες ραφές στο τιμόνι, οι επενδύσεις τύπου carbon κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store