Στην παραγωγή το Lada Vesta Sport

2

Ήταν Αύγουστος του 2016 όταν η Lada παρουσίασε την Sport έκδοση του Vesta ως πρωτότυπο τότε. Σήμερα δύο χρόνια μετά, παρά έναν μήνα, επιστρέφει στο προσκήνιο και μας το συστήνει ως έκδοση παραγωγής.

Δείτε ακόμη: Crossover Lada Vesta Cross sedan

Το Lada Vesta Sport θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στην έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας, η οποία ανοίγει τις πύλες της στα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου, στο ίδιο ακριβώς μέρος που το πρωτοείδαμε ως πρωτότυπο. Όπως φαίνεται και από τις εικόνες πιο πάνω, το Lada Vesta Sport διαθέτει αρκετά στοιχεία εξωτερικά που τονίζουν τον δυναμισμό του. Αυτά είναι τα σπόιλερ εμπρός και πίσω, οι ζάντες 17 ιντσών, η αεροτομή (με ενσωματωμένο φως LED) και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης.

Αλλαγές υπάρχουν και στο στήσιμο του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, η ανάρτησή του θα είναι ρυθμισμένη πιο επιθετικά, προκειμένου να αναδεικνύονται τα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, ενώ θα χαμηλώνει το αμάξωμά του κατά 16 χλστ.

Διαβάστε επίσης: Τι θα λέγατε για αυτό το νέο Lada Niva;

Δυστυχώς προς το παρόν δεν έχουμε άλλες πληροφορίες, ούτε εικόνες από το εσωτερικό. Προφανώς αυτά είναι στοιχεία που θα τα μάθουμε και θα τα δούμε με την αποκάλυψη του αυτοκινήτου στην έκθεση της Μόσχας. Όσον αφορά στο μοτέρ του πάντως, οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για σύνολο 1.8 λτ. το οποίο θα αποδίδει 145 ίππους.