Το ηλεκτρικό Lada παίρνει σάρκα και οστά!

Η AVTOVAZ ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη του κύκλου δοκιμών του Lada e-Largus, η πιλοτική παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο Lada Izhevsk στα τέλη του 2023, ενώ θα κατασκευάζεται τόσο σε επιβατικές όσο και σε επαγγελματικές εκδόσεις βαν.

Αυτό το μοντέλο θα είναι το πιο ρωσικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο γιατί τουλάχιστον το 50% των εξαρτημάτων του θα προέρχεται από Ρώσους προμηθευτές. Τα επιβατικά και τα επαγγελματικά στέισον είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη ισχύος 150 ίππων. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου των 60 kWh βρίσκονται στο χώρο του κινητήρα και στη θέση του ρεζερβουάρ βενζίνης. Γεγονός που επιτρέπει τη μείωση του κέντρου βάρους για τη σταθερότητα του ηλεκτρικού οχήματος, όπως και τη διατήρηση του ωφέλιμου όγκου του θαλάμου επιβατών και του πορτμπαγκάζ (560 λίτρα στην πενταθέσια έκδοση).

Το Lada e-Largus διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, όπου -μεταξύ άλλων- αναγράφονται το επίπεδο φόρτισης και η αυτονομία, η οποία θα είναι τουλάχιστον 400 χιλιόμετρα (NEDC) με έναν οδηγό και 100 κιλά ωφέλιμο φορτίο. Το συνολικό ωφέλιμο φορτίο του οχήματος είναι 430 κιλά. Οι ρυθμίσεις της μονάδας ισχύος παρέχουν μέγιστη ταχύτητα 145 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη), καθώς επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Get it on Google Play Download on the App Store