Το νέο σπορ Lada των 8.050 ευρώ!

H Lada ξεκίνησε την έναρξη παραγγελιών για τη νέα και πιο σπορτίφ έκδοση του μοντέλου της Granta Drive Active μόνο με το sedan αμάξωμα (το Granta διατίθεται ακόμα ως hatchback, liftback, station wagon και cross).

Δείτε ακόμη: Mercedes 560SEC ή μεταχειρισμένο Lada Niva στα ίδια λεφτά;

Οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι πολλές και ενισχύουν το πιο δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις του. Εξωτερικά, το νέο Granta Drive Active διακρίνεται από τους νέους προφυλακτήρες με τα κόκκινα διακοσμητικά, τις ποδιές στα μαρσπιέ, την αεροτομή στο τελείωμα του πίσω καπό, την σπορ νίκελ απόληξη της εξάτμισης και τις 15 ιντσών ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 185/55.

Στο θάλαμο των επιβατών ξεχωρίζει το τιμόνι με τη δερμάτινη επένδυση και τις κόκκινες ραφές, οι κόκκινες επενδύσεις στα καθίσματα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη και τις κόκκινες ραφές και το ίδιας απόχρωσης φόντο στον πίνακα οργάνων. Συνολικά 28 νέα τμήματα έχουν προστεθεί στο νέο Granta Drive Active, το οποίο προσφέρεται σε 8 διαφορετικά χρώματα για το αμάξωμα.

Δείτε ακόμη: Θα αγοράζατε το Lada Niva Bronto με 8.900 ευρώ;

Την κίνηση του Granta Drive Active αναλαμβάνει το 1.6 λτ. μηχανικό σύνολο βενζίνης των 106 ίππων στις 5.800 σ.α.λ. και με ροπή 148 Nm στις 4.200 σ.α.λ. Ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων ή με αυτοματοποιημένο 5άρι μηχανικό, το οποίο περιλαμβάνει και την επιλογή Sport, όπου αλλάζει η χαρτογράφηση του κινητήρα και του κιβωτίου. Από πλευράς επιδόσεων, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 10,5 δλ. (12,0 δλ. το αυτόματο), η τελική ταχύτητα φτάνει τα 184 χλμ./ώρα και η κατανάλωση είναι 6,5 λτ./100 χλμ. Το μήκους 4.280 χλστ. αμάξωμα με το μεγάλο χώρο αποσκευών των 520 λτ., ζυγίζει 1.075 κιλά.

Επιπλέον, εκτός από την εμφάνιση, αλλαγές έχουν γίνει και στις αναρτήσεις, οι οποίες έχουν πιο μικρές διαδρομές και προσφέρουν βελτιωμένη οδική συμπεριφορά σε γρήγορους ρυθμούς στις στροφές.

Δείτε ακόμη: Παρατημένο Lada Niva σαπίζει στη θάλασσα

Οι τιμές του νέου Granta Drive Active ξεκινούν στη Ρωσία από 566.910 ρούβλια (8.050 ευρώ) με το μηχανικό κιβώτιο και από 589.410 ρούβλια (8.370 ευρώ) με το αυτόματο.

Get it on Google Play Download on the App Store