Μία και μοναδική Lamborghini SC18 Alston

Το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini, το Lamborghini Squadra Corse παρουσίασε την SC18 Alston, το πρώτο one-off μοντέλο στην ιστορία του εν λόγω τμήματος. Στη δημιουργία του συνέβαλλε και το σχεδιαστικό τμήμα Centro Stile, σε στενή συνεργασία με τον πελάτη που ήθελε μια Lamborghini η οποία δεν θα κυκλοφορούσε ίδια πουθενά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Δείτε ακόμη: Opel Kadett «τα πάει» με Lamborghini Huracan (+video)

Η μία και μοναδική στη γη Lamborghini SC18 Alston είναι για χρήση δρόμου, όμως έχει αγωνιστικά γονίδια και χαρακτηριστικά, τόσο σχεδιαστικά όσο και επιδόσεων. Το κατασκευασμένο από ανθρακόνημα αμάξωμα είναι βαμμένο σε γκρι απόχρωση Grigio Daytona με λεπτομέρειες που αφήνουν σε κοινή θέα το ανθρακόνημα και κόκκινα διακοσμητικά που παραπέμπουν σε αγωνιστική Lamborghini. Την άκρως δυναμική εμφάνιση ενισχύουν με την σειρά τους και οι ζάντες των 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω με τα ειδικά εξελιγμένα ελαστικά Pirelli P Zero Corsa και με ειδική τηλεμετρία αγωνιστικών προδιαγραφών.

Στο εσωτερικό της Lamborghini SC18 Alston υπάρχουν επενδύσεις από αλκαντάρα σε μαύρη απόχρωση Nero Ade με κόκκινες ραφές Rosso Alala και με καθίσματα από ανθρακόνημα.

Δείτε ακόμη: Δες τη Lamborghini Urus να κάνει το 0-100 σε 2,93 δλ! (+video)

Την κίνηση της one off αυτής Lamborghini αναλαμβάνει ένα 6.5 λτ. V12 μηχανικό σύνολο με ισχύ 770 ίππων στις 8.500 σ.α.λ. και με ροπή 720 Nm στις 6.750 σ.α.λ., συνδυασμένο με 7τάχυτο κιβώτιο. Επιδόσεις δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο την ίδια ισχύ έχει και η Aventador SVJ Coupe, η οποία επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 350 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store