Νέο Range Rover Evoque με… διάφανο καπό (+videos)

Τα αποκαλυπτήρια του νέου Range Rover Evoque πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, το οποίο φέρει νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες, εντυπωσιακό σχεδιασμό, υψηλή πολυτέλεια και κινητήρες ισχύος έως 300 ίππους.

Δείτε ακόμη: Πότε χρειάζεται αλλαγή ο δίσκος – πλατό του συμπλέκτη;

Σχεδιαστικά, το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της Ranger Rover ακολουθεί τα αισθητικά πρότυπα των μεγαλύτερων οχημάτων, συνδυάζοντας τα σπορ χαρακτηριστικά με την επιβλητική εικόνα και το έντονα premium ύφος. Ο μυώδης εμπρός προφυλακτήρας, η ψηλά τοποθετημένη μάσκα, τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω, οι πολλές απαλές καμπύλες επιφάνειες, οι αναδυόμενες χειρολαβές των θυρών και η μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα του πίσω άκρου συνθέτουν ένα ξεχωριστό σύνολο. Οι διαστάσεις του είναι ελαφρώς μεγαλύτερες με μήκος 4.371 χλστ., πλάτος 2.100 χλστ. (με τους καθρέπτες), ύψος 1.649 χλστ., μεταξόνιο 2.681 χλστ. και απόσταση από το έδαφος 212 χλστ.

Αντίστοιχα το πολυτελές, μινιμάλ και υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό ακολουθεί τα σχεδιαστικά χνάρια των μεγαλύτερων Range Rover. Κυρίαρχα στοιχεία αποτελούν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και στην κονσόλα για το σύστημα του κλιματισμού. Σύμφωνα με τη βρετανική μάρκα, βελτιώθηκαν και οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές (591 λτ.), ενώ προστέθηκαν επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι.

Φυσικά εξοπλίζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, ενώ για πρώτη φορά παγκοσμίως διαθέτει την τεχνολογία Ground View, η οποία καθιστά το καπό αόρατο και μέσω καμερών απεικονίζεται στην κεντρική οθόνη της κονσόλας τι υπάρχει μπροστά και κάτω από το αυτοκίνητο και δεν είναι ορατό με τα μάτια. Παράλληλα ο εσωτερικός καθρέπτης μετατρέπεται και ως οθόνη, στην οποία εμφανίζεται τι είναι πίσω από το όχημα, σε περίπτωση που η ορατότητα εμποδίζεται από επιβάτη ή αντικείμενο.

Δείτε ακόμη: Suzuki Vitara: To μοναδικό 1.000άρι turbo 4×4

Για την κίνηση του νέου Range Rover Evoque υπάρχουν 2λιτρα μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου και με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt (MHEV), ενώ μετά από περίπου ένα χρόνο θα υπάρξει και plug-in hybrid. Οι ντίζελ κινητήρες έχουν ισχύ 150 ίππων και ροπή 380 Nm, 180 ίππων με ροπή 430 Nm, ή στην πιο ισχυρή έκδοση με 240 ίππους και ροπή 500 Nm. Στους βενζίνης υπάρχουν οι επιλογές με 200 ίππους και 340 Nm ροπής, με 250 ίππους και 365 Nm ροπής και με 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται στάνταρ με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ μόνο στον ντίζελ των 150 ίππων υπάρχει και η επιλογή του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Φυσικά, το νέο Evoque εφοδιάζεται με εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης AWD και μπορεί να βουτήξει σε νερά βάθους έως 600 χλστ. (500 χλστ. στο προγενέστερο).

Get it on Google Play Download on the App Store