Το νέο Land Rover Defender σκληραγωγείται (+video)

Ένα από τα μακροβιότερα και πιο αναγνωρίσιμα οχήματα στον πλανήτη ήταν και είναι το Land Rover Defender, το οποίο στα 70 χρόνια ιστορίας του έχει διασχίσει κάθε απρόσιτη γωνιά της γης. Όλες οι γενιές του από το 1948 που παρουσιάστηκε μέχρι το 2016 που σταμάτησε η παραγωγή του είχαν κοινά στοιχεία τον τετράγωνο σχεδιασμό, τα στρατιωτικά χαρακτηριστικά και τις μεγάλες εκτός δρόμου ικανότητες.

Δείτε ακόμη: Νέο Range Rover Evoque με… διάφανο καπό (+videos)

Το νέο Land Rover Defender που βλέπουμε στο βίντεο με το καμουφλαρισμένο αμάξωμα να περνά μέσα από βουνά και λαγκάδια έχει κρατήσει σε μεγάλο βαθμό το τελευταίο χαρακτηριστικό στοιχείο των προγόνων του, ωστόσο εξωτερικά φαίνεται πως θα μοιάζει με ένα μικρότερο Discovery. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα θυμίζει το χαρακτηριστικό σχήμα των παλαιότερων Defender, καθώς θα προσαρμοστεί στα δεδομένα των σύγχρονων SUV και όχι των… παλαίμαχων σκληροτράχηλων 4×4. Κάποια ελάχιστα σχεδιαστικά γνωρίσματα μπορεί να παραπέμπουν στα Defender του παρελθόντος, ωστόσο η Land Rover δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο ρετρό Defender.

Το αμάξωμα και το πλαίσιο του νέου Defender θα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο για μείωση του βάρους και προς όφελος πολλών ακόμα χαρακτηριστικών (κατανάλωση, επιδόσεις, οδική συμπεριφορά κ.λπ.), ενώ για την κίνησή του αναμένεται να έχει μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου 2.0 λτ. από άλλα Land Rover/Range Rover. Η παρουσίασή του θα γίνει το 2019 και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το 2020, ενώ για πρώτη φορά θα λανσαριστεί και στις Η.Π.Α.

Διαβάστε ακόμη: Το Land Rover Defender επιστρέφει με 405 άλογα!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το νέο Land Rover Defender να δοκιμάζεται εκτός δρόμου:

Get it on Google Play Download on the App Store