Αυτό είναι το νέο Lexus UX (+video)

Πάει καιρός από την στιγμή που η Lexus μας ενημέρωσε πως ετοιμάζει νέο SUV, το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία των SUV… πόλης και πλέον η ιαπωνική μάρκα, θυγατρική της Toyota θυμίζουμε, έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη επίσημη εικόνα του UX όπως είναι η ονομασία του μοντέλου της.

Δείτε ακόμη: Tο ηλεκτρικό SUV της Hyundai είναι γεγονός

Πρόκειται για το τρίτο μοντέλο στην οικογένεια των SUV της μάρκας, μετά τα RX και NX με το «U» στην ονομασία του να προέρχεται από την λέξη Urban, αστικό δηλαδή. Κάτι που μαρτυρά και το μήκος του το οποίο είναι στα 4.300 χλστ.

Σχεδιαστικά, το Lexus UX ακολουθεί τη… φόρμα των υπόλοιπων μοντέλων της μάρκας με την μεγάλη μάσκα εμπρός και την γρίλια που κατεβαίνει έως το κάτω άκρο του προφυλακτήρα και τα σφηνοειδή φώτα.

Το μαύρο πλαστικό, χαμηλά περιμετρικά στο αμάξωμα του αυτοκινήτου τονίζει την πιο… σκληροτράχηλη πλευρά του, ενώ οι μεγάλες ζάντες εξωτερικεύουν τον αθλητικό χαρακτήρα του.

Το Lexus UX θα συνοδεύεται και από την έκδοση F Sport η οποία έχει να επιδείξει ένα πιο δυναμικό σχεδιαστικά αμάξωμα, ενώ σε κάθε περίπτωση, κάτω από το αμάξωμά του θα κρύβει υβριδική τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινά η διάθεση της BMW X2 στην Ελλάδα

Περισσότερες πληροφορίες για το ιαπωνικό SUV της Lexus θα έχουμε όταν παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης στις 6 Μαρτίου.

https://www.youtube.com/watch?v=rzcBlMnzlOg

Get it on Google Play Download on the App Store