Αυτό είναι το νέο Lexus ES (+video)

Η Lexus παρουσίασε και επισήμως το νέο ES, δίνοντας για πρώτη φορά στη δημοσιότητα επίσημες εικόνες και video, από το καινούργιο μοντέλο της. Έτσι, μπορούμε να το δούμε ξεκάθαρα πλέον, αφού μέχρι πρότινος είχαμε περιοριστεί σε teaser εικόνες, που δεν αποκάλυπταν πολλά.

Δείτε επίσης: Ανανεωμένο Hyundai i20 με πρωτιές! (+video)

Όπως βλέπουμε ξεκάθαρα πλέον, το καινούργιο Lexus ES το οποίο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα GA-K έχει ενστερνιστεί πλήρως τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της ιαπωνικής μάρκας. Το αμάξωμα έχει έντονο ανάγλυφο με πολλές νευρώδεις επιφάνειες και ακμές, ενώ η πολύγονη μάσκα κυριαρχεί εμπρός και συνοδεύει τα επιθετικά LED φώτα. Στο πίσω μέρος, αυτή τη φορά τα φώτα προεξέχουν του αμαξώματος, υπάρχει αρκετό χρώμιο, ενώ έχει τοποθετηθεί και αεροτομή στο πορτμπαγκάζ.

Όσον αφορά στα μοτέρ του, κάτω από το μακρύ καπό του Lexus ES θα υπάρχει ένας 2.5 λτ. 218 ίππων για την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ σε Ασία και Ρωσία θα διατίθεται  με 3.5 λτ. V6 με 250 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις τα μοτέρ θα συνεργάζονται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Φυσικά θα υπάρξει και γρήγορη έκδοση, που θα φέρει τα διακριτικά F και θα έχει μία σειρά από αλλαγές στο στήσιμο αλλά και στην εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται η ηλεκτρική BMW X3 (+video)

Στο hi tech εσωτερικό, το οποίο σύμφωνα με τη Lexus θα υιοθετηθεί και από μελλοντικά μοντέλα της, την παράσταση κλέβει η μεγάλη έγχρωμη οθόνη στο ταμπλό και φυσικά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, καθώς και η επιφάνεια αφής δίπλα από τον επιλογέα του κιβωτίου.

https://www.youtube.com/watch?v=UX8-FUB69-M

Get it on Google Play Download on the App Store