Καλοκαιρινή πρεμιέρα για το νέο Lexus RX

Η Lexus επιβεβαίωσε την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς RX για την 1η Ιουνίου, ενώ δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία teaser του πολυτελούς SUV που όπως λέει «υποβλήθηκε σε πλήρη ανανέωση».

Το teaser μας δίνει μια καλή γεύση για τη σχεδίαση της πρόσοψης, που ενσωματώνει την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Lexus. Η νέα και πιο σμιλεμένη «μύτη» είναι παρόμοια με τη μικρότερη του NX, αλλά η ογκώδης μάσκα δεν καλύπτεται, δείχνοντάς μας έτσι το «δρόμο» που θα ακολουθήσει η φίρμα σχεδιαστικά. Επιπλέον, οι προβολείς LED είναι πιο ευκρινείς από εκείνους του μοντέλου που «φεύγει» και οι εισαγωγές των προφυλακτήρων έχουν μεγαλώσει για να προσδώσουν στο ιαπωνικό SUV ακόμα πιο σπορ εμφάνιση.

Αν και δεν φαίνεται το προφίλ ή το πίσω άκρο του RX, αναμένεται, όπως είναι φυσικό, μια εξελικτική προσέγγιση και όχι κάτι ρηξικέλευθο ως προς την υλοποίηση. Στο εσωτερικό, το RX θα επωφεληθεί από το νέο infotainment της Lexus με την οθόνη αφής 12,3 ιντσών που είδαμε στο μικρότερο NX και το πρόσφατα ανανεωμένο UX. Η σουίτα Lexus Safety System+ 2.5 ADAS πιθανότατα θα είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, σύμφωνα με τη στρατηγική της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η τρέχουσα τέταρτη γενιά Lexus RX έκανε το ντεμπούτο της το 2015, ανανεώθηκε το 2019 και έκτοτε εμφανιζόταν με κάποια μικρά lifting κάθε χρονιά. Όπως και οι προκάτοχοί του, το νέο μοντέλο θα διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που αναμένεται να βελτιωθεί όσον αφορά την απόδοση. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Lexus RX 2023 στην παρουσίαση την Τετάρτη 1 Ιουνίου.

Get it on Google Play Download on the App Store