Και το όνομα της νέας Maserati είναι…

Η Maserati την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι θα παρουσίαζε ένα ανοιχτό μοντέλο στις 25 Μαΐου και η επιβεβαίωση δεν άργησε πολύ. Οι Ιταλοί ανακοίνωσαν επίσημα ότι το νέο supercar θα είναι η ανοιχτή έκδοση της κούκλας MC20.

Η «τρίαινα» λέει ότι το πλήρες όνομα του αυτοκινήτου πρέπει να προφέρεται όλο μαζί. Το MC20 σημαίνει Maserati Corse (“Racing”), ενώ το 20 σημαίνει «2020», το έτος που ξεκίνησε η νέα εποχή του μοντέλου. Όσον αφορά το υπόλοιπο της ονομασίας που παρέμενε κρυφό έως τώρα, αυτό είναι «Cielo». Η φίρμα λέει επ’ αυτού: «Είναι ένα μοντέλο αφιερωμένο στην οδηγική απόλαυση στην ύπαιθρο, ενώ διατηρεί όλα τα προνόμια ενός αληθινού σούπερ σπορ αυτοκινήτου».

Περαιτέρω λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες, αλλά η Maserati έχει ήδη δείξει το αυτοκίνητο με καμουφλάζ. Υπενθυμίζουμε ότι το καμουφλάζ ήταν μπλε του ουρανού και «καλυμμένο» με λευκά σύννεφα, οπότε η αυτοκινητοβιομηχανία υπαινίσσεται το όνομα εδώ και λίγο καιρό.

Οι φωτογραφίες αποκάλυψαν όλες τις τροποποιήσεις στο αμάξωμα που θα περίμενε κανείς από ένα κάμπριο, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ενισχυμένης δομής της οροφής και των πλαϊνών πίσω παραθύρων που λείπουν.

Ακριβώς όπως το κουπέ, το αμάξωμα του MC20 Cielo θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, τα οποία θα το βοηθήσουν να διατηρηθεί ελαφρύ και αναμένεται ότι θα κινείται από το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ο 3,0 λίτρων twin-turbo V6 της MC20 αποδίδει 621 ίππους και 730 Nm ροπής, αρκετά για να το εκτοξεύσει από στάση στα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα. Αν αναρωτιέστε για την τελική ταχύτητα, πιάνει τα… 325 χλμ./ώρα!

Ως γνωστόν, αναμένεται να ακολουθήσει μια ηλεκτρική έκδοση. Λεπτομέρειες πολλές δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα, αλλά η Maserati έχει υποσχεθεί ότι θα είναι «απολύτως πιο ισχυρό» από το μοντέλο με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Get it on Google Play Download on the App Store