«Σκοτεινή» και συλλεκτική Maserati Ghibli

Η Maserati αποκάλυψε μια νέα, ειδική έκδοση για την Ghibli ονόματι Ribelle για λίγους και εκλεκτούς.

Ribelle σημαίνει «επαναστατικό» στα ιταλικά, μια λέξη στην οποία η σπέσιαλ Ghibli ανταποκρίνεται με το αντίστοιχο Nero Ribelle μαύρο χρώμα, το οποίο συνδυάζεται με τις επίσης μαύρες ζάντες 19 ιντσών. Την σκοτεινιά «σπάει» το βαθύ κόκκινο που συναντάμε σε επιλεγμένες ακτίνες των τροχών, οι οποίες δένουν αρμονικά με τις ανάλογα βαμμένες δαγκάνες των φρένων.

Δείτε ακόμα: Ήταν μπροστοκίνητο Audi A4 2.0 TDI. Έγινε S4 (+video)

Το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα κυριαρχεί στην σχεδίαση του εσωτερικού, το οποίο είναι κυριολεκτικά καλυμμένο από δέρμα. Σαλόνι, επενδύσεις θυρών, ταμπλό φέρουν συνδυασμό κόκκινου-μαύρου, με την κεντρική κονσόλα να αποτελείται από επένδυση piano black και το σηματάκι «Ribelle» στη βάση της, που ξεχωρίζει την ειδική Ghibli από τις υπόλοιπες.

Κάτι που χρειάζεται, καθώς μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Η Ghibli Ribelle είναι διαθέσιμη με όλη την γκάμα κινητήρων της μεγαλομεσαίας Maserati. Ένας twinturbo 3λιτρος V6 πετρελαιοκινητήρας 275 ίππων αποτελεί την βάση, με έναν επίσης 3λιτρο και διτούρμπινο V6 βενζινοκινητήρα 350 ίππων να τοποθετείται ακριβώς από πάνω του. Η κορυφή ανήκει στην έκδοση του 3.0 twinturbo V6 με τα 430 άλογα, η οποία μπορεί να επιταχύνει τα 1.800 κιλά του αμαξώματος στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 4,8 δλ. (για την τετρακίνητη Ghibli) και να φτάσει μια τελική της τάξης των 285 χλμ./ώρα. Η πισωκίνητη εκδοχή επιβαρύνεται 2 δέκατα του δευτερολέπτου στην μέτρηση 0-100.

Διαβάστε επίσης:  Αυτά θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας 2019

Όλες οι Ghibli, από την βασική ντίζελ μέχρι την κορυφαία βενζίνης, μπορούν να εξοπλιστούν με σύστημα τετρακίνησης, ενώ το κιβώτιο σε κάθε περίπτωση είναι αποκλειστικά αυτόματο 8 σχέσεων. Τέλος, η Ribelle Edition θα διατεθεί σε μόλις 200 αντίτυπα.

Get it on Google Play Download on the App Store