Ανανεωμένο Mazda MX-5 με ισχυρότερα μοτέρ

Η Mazda είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό πως το MX-5 θα ανανεωθεί και θα αποκτήσει και πιο ισχυρά μοτέρ. Πλέον, μας παρουσιάζει και επισήμως την ανανεωμένη εκδοχή του MX-5, το οποίο γνωρίσαμε σε αυτή την τέταρτη γενιά του, το 2015 οπότε και παρουσιάστηκε επισήμως στο παγκόσμιο αυτοκινητικό κοινό.

Δείτε ακόμη: Mazda: 50.000.000 αυτοκίνητα «Made In Japan»

Το ανανεωμένο Mazda MX-5 λοιπόν έχει να επιδείξει μία σειρά από αλλαγές ουσίας και όχι τόσο εμφάνισης. Κάτι που εξάλλου δεν είναι απαραίτητο, καθώς αλλαγές στο σχεδιασμό του θα χαλούσαν την υστεροφημία του αλλά και την προσωπικότητά του. Έτσι, η Mazda ανακοίνωσε νέα χρώματα για τις ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών, οι οποίες από Gun Metallic έγιναν Black Metallic και από Silver έγιναν Dark Silver, ενώ προσέθεσε στην χρωματική παλέτα και ένα νέο καφέ χρώμα για την κουκούλα των εκδόσεων soft top.

Μικρές είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό, καθώς εκεί έχουμε πλέον τιμόνι με μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων σε ύψος και απόσταση, μηχανισμό που προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στη ρύθμιση των καθισμάτων, ανασχεδιασμένες ποτηροθήκες, νέο μηχανισμό για το άνοιγμα/κλείσιμο των θυρών και συμβατό σύστημα πολυμέσων με Apple CarPlay και Android Auto.

Οι μεγάλες αλλαγές όμως βρίσκονται κάτω από το καπό. Εκεί πλέον ο 2.0 λτ. βενζινοκινητήρας SKYACTIV-G αποδίδει 184 από 160 ίππους και ο κόφτης του είναι στις 7.500 σ.α.λ. από τις 6.800 σ.α.λ. ενώ η ροπή του αυξήθηκε από τα 200 στα 205 Nm. Πλέον, το 2.0 λτ. MX-5 για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 6,5 δλ. και έχει τελική ταχύτητα 219 χλμ./ώρα την στιγμή που η μέση κατανάλωσή του σύμφωνα με τη Mazda είναι στα 6,9 λίτρα/100 χλμ.

Ισχυρότερος, έστω και κατ’ ελάχιστα, έχει γίνει και ο μικρότερος βενζινοκινητήρας 1.5 λτ. καθώς πλέον αποδίδει 132 από 131 ίππους και 152 από 150 Nm ροπής. Στη συγκεκριμένη έκδοση το MX-5 χρειάζεται 8,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και έχει τελική ταχύτητα 204 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωσή του είναι στα 6,3 λίτρα/100 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένο Mazda3 σκέτη τρέλα!

Το ανανεωμένο Mazda MX-5 έχει να επιδείξει νέα συστήματα ασφάλειας, πρωτόγνωρα για αυτό, αφού στο εξής εφοδιάζεται με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, αναγνώριση πινακίδων και σύστημα προειδοποίησης ανάπαυσης οδηγού. Τέλος, η Mazda θα προσφέρει στο εξής το MX-5 και με κάμερα οπισθοπορείας.

Get it on Google Play Download on the App Store