Έρχεται η επετειακή έκδοση του Mazda MX-5!

Το μακρινό 1989, η Mazda παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Σικάγο, το θρυλικό της μοντέλο, MX-5. 30 χρόνια μετά, επιλέγει την ίδια έκθεση για να μας γνωρίσει το επετειακό της μοντέλο, με το οποίο γιορτάζει τα 30α γενέθλιά του.

Τα χρόνια που μεσολάβησαν καθιέρωσαν το Mazda MX-5 ως το πλέον προσιτό roadster αυτοκίνητο, το οποίο απογειώνει την οδηγική απόλαυση. Θέλοντας να το τιμήσει, η Mazda δημιουργεί μια επετειακή έκδοση για την οποία τηρεί σιγήν ιχθύος, μιας και δεν έχει δώσει καμία άλλη λεπτομέρεια στη δημοσιότητα.

Δείτε ακόμη: «Αίλουρος» το Mazda MX-5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Από τις πρώτες εικόνες συμπεραίνουμε πως το επετειακό ΜΧ-5 θα λανσαριστεί σε πορτοκαλί χρώμα και κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζεται στην RF έκδοση, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί και ο τελικός αριθμός παραγωγής της επετειακής έκδοσης.

Διαβάστε επίσης: Επετειακό Mazda MX-5 για πάρα πολύ λίγους κι εκλεκτούς!

Το MX-5 θεωρείται το πλέον δημοφιλές roadster στον κόσμο, έχοντας πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες, με την ετήσια διάθεση, κατά μέσο όρο, να αγγίζει τα 33.000 αυτοκίνητα. Νούμερο που θεωρείται τεράστιο, αναλογιζόμενοι τον ειδικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Στο περίπτερο της Mazda στην έκθεση του Σικάγο θα υπάρχουν επίσης τα Mazda3, Mazda6, Mazda CX-9, Mazda CX-5 και Mazda CX-3.

Get it on Google Play Download on the App Store