Νέο μικρομεσαίο SUV Mazda CX-30

Πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης κάνει το νέο Mazda CX-30, το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στο μικρότερο CX-3 και στο αμέσως μεγαλύτερο CX-5. Με μήκος 4.395 χλστ., πλάτος 1.795 χλστ., ύψος 1.540 χλστ. και μεταξόνιο 2.655 χλστ., το CX-30 τοποθετείται στην καρδιά της δημοφιλέστερης κατηγορίας των SUV, αυτής των μικρομεσαίων, όπου ο ανταγωνισμός είναι πολυπληθής και ισχυρός.

Δείτε ακόμη: Το νέο Mazda3 με επαναστατικό βενζινοκινητήρα

Δυνατά όπλα του Mazda CX-30 είναι ο δυναμικός σχεδιασμός, η σπορτίφ οδική συμπεριφορά και η υψηλή τεχνολογία. Εξωτερικά χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη τραπεζοειδή μάσκα με το νίκελ περίγραμμα, τα λεπτά μακρόστενα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, τα έντονα διαδοχικά νεύρα και τα μαύρα πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος που ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του.

Μοντέρνος και με σπορτίφ νότες είναι και ο σχεδιασμός του εσωτερικού, όπου κυριαρχούν οι πολλές καμπύλες επιφάνειες, τα λίγα χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα και η οθόνη των 8,8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, όπου αναγράφονται διάφορες πληροφορίες του οχήματος. Σύμφωνα με τη Mazda έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα κατασκευής, καθώς και στους διαθέσιμους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές (430 λτ.).

Δείτε ακόμη: Πόσα χιλιόμετρα «βγάζει» το Mazda RX-8 με 1 γέμισμα; (+video)

Για την κίνηση του Mazda CX-30 υπάρχουν τα πιο σύγχρονα μηχανικά σύνολα Skyactiv Euro 6d-TEMP μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου με την επαναστατική τεχνολογία Spark Plug Controlled Compression Ignition (SPCCI). Όλα τα μοτέρ βενζίνης Skyactiv εφοδιάζονται με το ήπιο υβριδικό σύστημα M-Hybrid, το οποίο αποτελείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ που βοηθά τον κινητήρα και μια μπαταρία 24V ιόντων – λιθίου που βρίσκεται ανάμεσα στους τροχούς. Το CX-30 εξοπλίζεται και με το σύστημα τετρακίνησης i-Activ AWD, ωστόσο δεν αναφέρεται με ποιους κινητήρες, όπως και την χωρητικότητα των μηχανικών συνόλων, αποδόσεις και λοιπά τεχνικά στοιχεία.

Το πιθανότερο είναι να εξοπλίζεται με τους κινητήρες του νέου Mazda3, όπως είναι ο πετρελαίου Skyactiv-D 1.8 λτ. 116 PS και οι βενζίνης Skyactiv-G 2.0 λτ. 122 PS και ο Skyactiv-X 2.0 λτ. 181 PS. Όσο για τις αναρτήσεις αποτελούνται από γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω.

Δείτε ακόμη: Επετειακό Mazda MX-5 30th Anniversary Edition

Get it on Google Play Download on the App Store