Με 2λιτρο κινητήρα η Supra στην Ιαπωνία!

Έπειτα από 17 χρόνια η νέα Toyota Supra παρουσιάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια στην έκθεση του Detroit. Το μοντέλο – θρύλος έχει ένα νέο παρουσιαστικό που αναμένεται να κερδίσει τους απανταχού λάτρεις του μοντέλου.

Δείτε ακόμη: Επίσημο: Νέα Toyota Supra με 340 άλογα

 Όπως ανακοίνωσε κι ο πρόεδρος της Toyota κατά τη παρουσίαση του μοντέλου, η Supra στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. θα κινείται με έναν 3λιτρο twin-scroll υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, απόδοσης 340 ίππων και 500 Nm ροπής, που συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Όμως οι υποψήφιοι αγοραστές της Ιαπωνίας θα μπορούν να επιλέξουν τη νέα Supra και με 2λιτρο turbo κινητήρα με δυο διαφορετικές εκδόσεις ισχύος. Η SZ που είναι η βασική έκδοση θα αποδίδει 197 ίππους και 320 Nm ροπής, με την Toyota να αναφέρει πως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε 6,5 δλ.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Toyota Corolla

Η ισχυρότερη έκδοση που θα αποδίδει 258 ίππους και 400 Nm ροπής, θα έχει την ονομασία SZ-R και θα κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ. Αμφότερες οι εκδόσεις θα μεταδίδουν την κίνηση στον πίσω άξονα μέσω του αυτόματου 8ταχυτου κιβωτίου.

Get it on Google Play Download on the App Store