Η ηλεκτρική Mercedes EQC αποκαλύπτεται (+video)

Η συνομοταξία των ηλεκτρικών SUV σύντομα θα αποκτήσει νέο μέλος. Μετά τον ιδρυτή Tesla Model X, το οποίο ακολούθησαν τα Jaguar I-Pace και Audi E-Tron, έρχεται η Mercedes να παρουσιάσει τη δική της οπτική επί του θέματος –έστω μερικώς, προς το παρόν- με τη μορφή της EQC.

Δείτε ακόμα: Το φρενάρισμα του Audi E-Τron αψηφά την λογική (+video)

H φίρμα από τη Στουτγκάρδη αποκάλυψε δυο φωτογραφίες του επερχόμενου ηλεκτρικού της μοντέλου, στο οποίο κεντρίζει τα βλέμματα η ενιαία διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων εμπρός-πίσω. Το σύνολο των συστοιχιών αποτελείται από λαμπτήρες LED, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για φώτα πορείας με δέσμες laser.

Πέρα από τα λίγα εμφανισιακά που μας έδωσε η γερμανική εταιρία, η ενημέρωση για τα μηχανικά μέρη αναφέρει απλώς πως η απόδοση θα υπερβαίνει τους 400 ίππους και η αυτονομία τα 500 χιλιόμετρα. Λαμβάνοντας ως «μπούσουλα» το Concept EQ  που είχε παρουσιαστεί προ διετίας, η ισχύς θα προέρχεται από δυο ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά άξονα μετάδοσης) και η ροπή θα αγγίζει τα 700 Nm. Από πλευράς επιδόσεων η επιτάχυνση για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα εκτιμάται σε λιγότερα από 5 δλ.

Διαβάστε επίσης: Μπορεί το Tesla Model X να τα βάλει με Hummer; (+video)

Η επίσημη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου, στη Στοκχόλμη. Μέχρι τότε, την περιέργειά μας καλύπτουν τα 2 teaser video της Mercedes.

https://www.youtube.com/watch?v=X1CgUySAfjk

https://www.youtube.com/watch?v=lqBWNa_Hd2c

Get it on Google Play Download on the App Store