Η Mercedes EQS έχει «ράμματα» για την Tesla

Η Mercedes είναι αποφασισμένη να δείξει σε Tesla και Porsche πώς κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την επερχόμενη EQS να εξυπηρετεί ως πλατφόρμα «σεμιναρίου».

Μέχρι σήμερα είχαμε εικόνα μόνο από το εσωτερικό του πολλά υποσχόμενου ηλεκτρικού μοντέλου, με την υπεροθόνη MBUX Hyperscreen να κερδίζει πάσα εντύπωση. Τώρα έρχεται η μυστηριώδης απεικόνιση της σιλουέτας για την EQS, που κάνει τα δικά της παιχνίδια με το φως. Το προφίλ παραπέμπει σε AMG GT 4-Door Coupe και CLS, με το λίγο που διακρίνεται από το εμπρός μέρος να θυμίζει αυτό του έτερου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου από τη Στουτγκάρδη, της EQC. Η αεροδυναμική απόδοση είναι κρίσιμης σημασίας, για αυτό και παρατηρούμε ρευστές γραμμές και μια ομαλότητα στο σχήμα του αυτοκινήτου.

Πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία της EQS θα προέρχονται από το πρωτότυπο Vision EQS, του 2019. Εδώ βέβαια η διαμόρφωση είναι διαφορετική, προσεγγίζοντας το σχήμα των liftback μοντέλων παρά των καθαρόαιμων σεντάν. Στα των μηχανικών μερών, η Vision EQS διέθετε δυο ηλεκτροκινητήρες (έναν εμπρός-έναν πίσω) συνολικής απόδοσης 476 ίππων και 760 Nm ροπής, που εξασφάλιζε επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 4,5 δλ. και τελική ταχύτητα άνω των 200 χλμ./ώρα. Η αυτονομία, δε, ανακοινώνονταν σε περισσότερα από 700 χλμ. βάσει WLTP. Η EQC αποδίδει 408 ίππους και 765 Nm ροπής χάρις στους δυο ηλεκτροκινητήρες, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την EQS ανάμεσα σε αυτή και το πρωτότυπο.

Το ντεμπούτο της αναμένεται εντός του Απριλίου, με την εμπορική τοποθέτηση να την θέτει ευθέως αντιμέτωπη με τα Tesla Model S και την Porsche Taycan.

Get it on Google Play Download on the App Store